ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τους χτύπησαν, τους «ψέκασαν» και τώρα … τους καλούν σε απολογία!

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Την 11η Ιανουαρίου 2014, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι άλλων φορέων από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στα Τέμπη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς διαθεσιμότητας – προθάλαμο της απόλυσης στον κλάδο και όχι μόνο.

Όπως εύκολα μπορεί ο καθένας να θυμηθεί, η συγκεκριμένη κινητοποίηση στιγματίστηκε από την επίθεση ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων στους διαδηλωτές τους οποίους «ψέκασε» με μεγάλη ποσότητα χημικών αλλά και χτύπησε, με χαρακτηριστική την περίπτωση του συνδικαλιστή Γρηγόρη Καλομοίρη που έσπασε το χέρι του!

Χθες λοιπόν, εντελώς αιφνιδιαστικά, ο νυν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα Δήμητρα Κόκκοβα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοσσυφάκης και ο κ. Καλομοίρης δέχτηκαν κλήση σε απολογία για τα γεγονότα εκείνης της μέρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η κλήση σε απολογία και άλλων από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δικαστικό Μέγαρο τονίζοντας ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν δικάζονται και ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει…

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις