ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το YouTube κόβει όλα τα βίντεο της Adele (και όχι μόνο);

Το Youtube αποφάσισε να «χοντρύνει» το παιχνίδι στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει με τους τραγουδιστές για τη μουσική συνεχούς ροής.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, όποιος καλλιτέχνης δεν θελήσει να προστεθεί στη νέα υπηρεσία μουσικής χωρίς διαφημίσεις του YouTube θα διαγράφεται εντελώς από το σάιτ! Η νέα υπηρεσία, η οποία θα δείχνει τραγούδια χωρίς διαφημίσεις έναντι ενός μικρούς αντίτιμου, είναι ήδη έτοιμη εδώ και λίγο καιρό, αλλά αρκετοί καλλιτέχνες είναι δυσαρεστημένοι με τους οικονομικούς όρους που προτείνει το σάιτ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αποκάλυψε στους Fninancial Times ότι καλλιτέχνες που δεν είναι ικανοποιημένοι με τους νέους κανόνες, όπως η Adele, οι Arctic Monkeys και ο Jack White, θα μπουν στη μαύρη λίστα σε λίγες ημέρες. Να αναφέρουμε ότι οι Arctic Monkeys έγιναν ευρέως γνωστοί κυρίως μέσω του ίντερνετ.

Η Google σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές με το Youtube χωρίς διαφημίσεις, πρώτα από τους υπαλλήλους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα βοηθήσει τους τραγουδιστές να βγάζουν περισσότερα χρήματα από το σάιτ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το συμμερίζεται η πλειονότητα των καλλιτεχνών, καθώς μόλις το 5% όσων ονομάτων είχαν κλείσει παλιότερες συμφωνίες με το Youtube έχουν υπογράψει με το νέο καθεστώς.

Έτσι πολύ σύντομα πιθανόν να μην ξανακούσετε από το Youtube τραγούδια όπως αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=jCya1yiFFP4

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις