ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίστευτες εικόνες στη Δολίχη Ελασσόνας: το χαλάζι έφθασε μέχρι το γόνατο! (φωτό+video)

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την ευρύτερη περιοχή της Δολίχης στην Ελασσόνα.

Η χαλαζόπτωση, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έπληξε 5000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ολική καταστροφή σε σιτηρά, καπνά, αμύγδαλα, αμπέλια, μήλα, πατάτες και καλαμπόκια.

Δυο χείμαρροι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να καταστραφούν καθώς και η πρόσβαση σε 10 περίπου κτηνοτροφικές μονάδες. Ζημιές υπάρχουν και σε σπίτια, ενώ πνίγηκαν και αιγοπρόβατα.

dolixi xalazi 2

Αμέσως στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καλομπάτσιο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Παιδή για να έχουν μια πρώτη εικόνα από το μέγεθος των ζημιών, ενώ από τον Δήμο Ελασσόνας στο σημείο βρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Καλιακούδας και ο αντιδήμαρχος κ. Νάνος.

dolixi xalazi 3

Σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους βρισκόταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και αύριο το πρωί μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταβαίνουν στη Δολίχη για να αποκαταστήσουν τις προσβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να αποτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή βίντεο: Dolihi On Line

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις