ΛΑΡΙΣΑ

Έπαθε καρδιά εν ώρα εργασίας και μόλις ανάρρωσε τον… απέλυσαν!

Απίστευτη η καταγγελία από την Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου καταγγέλλει την εταιρία μεταλλικών κατασκευών «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» διότι: Εδώ και πολύ καιρό εξακολουθεί να κάνει 4-5 απολύσεις εργαζομένων κάθε μήνα, παρότι υπάρχει εργασία και νέες παραγγελίες.

Παράλληλα  «αναθέτει» έργο της εταιρίας, σε εργολάβους αδιαφορώντας για την ζωή των εργαζομένων που για πολλά χρονιά ξεζούμιζε με υπερωριακή απασχόληση και με εργασία τα Σάββατα. Αυτή η κατάσταση αποδεικνύει περίτρανα την συμπεριφορά των εργοδοτών που σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, γενικής ανέχειας και πίεσης των εργαζομένων δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για τα κέρδη τους.

Μπρος στην λαιμαργία τους  για  κέρδη έφτασαν σε σημείο να απολύσουν εργαζόμενο όποιος έπαθε καρδιακό επεισόδιο στο χώρο εργασίας, τον όποιο και απέλυσαν αμέσως μετά το πέρας της αναρρωτικής άδειας, ξεδιάντροπα αδιαφορώντας για τα 15 χρόνια προσφοράς και εργασίας στην επιχείρηση.

Καλούμε τους συναδέλφους στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ να αντιδράσουν άμεσα , να προασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία τους, να μην αποδεχθούν καμία απόλυση. Ο φόβος και η αναμονή θα έχει αποτέλεσμα να απολυθούν όλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα από την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στο «Πετσί» μας, να αντιδράσουμε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Να διεκδικήσουμε:

  • Καμία απόλυση -ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για μία αξιοπρεπή ζωή
  • Μετρά στήριξης για τους ανέργους.
  • Κλαδικές συμβάσεις με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες  ανάγκες μας. “
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις