ΛΑΡΙΣΑ

Το μήνυμα Ροντούλη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και έχει πανανθρώπνη διάσταση” τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου.

Επιπρόσθετα ο κ. Ροντούλης τονίζει τα εξής: “Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην εργασία, για να αναπτύξει τις ιδιαίτερες κλίσεις του, να διαμορφώσει την ιδιοσυστασία του και να διασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για την οικογένειά του.

Έτσι, η ανεργία, η καταπάτηση του εργατικού δικαίου και η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά την ώρα της οιασδήποτε εργασίας ουσιαστικά υποβαθμίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τρομοκρατύν τον εργαζόμενο και κηλιδώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Η νοηματοδότηση, λοιπόν, της Πρωτομαγιάς δεν πρέπει να μείνει σταλόγια, αλλά να περάσει στα έργα. Οι ευκαιρίες πλήρους απασχόλησης, η διασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, οι ολοκληρωμένες ασφαλιστικές-υγειονομικές παροχές στυς εργαζόμενους, η υλοποίηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας κατά την εργασία ο σεβασμός των προνοιών του εργατικού δικαίου και κυρίως, η έμπρακτη και σθεναρή καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να αποτελούν τον ουσιαστικό πυρήνα κάθε κυβερνητικής δράσης, καθόσον επί των προταγμάτων αυτών ερείδεται η κοινωνική ομαλότητα, σταθερότητα και ευρυθμία.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις