ΛΑΡΙΣΑ

Υποψήφιος με τον Μπαρτζώκη ο Δημήτρης Χατζούλης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με την «Ταυτότητα Πόλης» θα  είναι  Δημήτρης  Χατζούλης έμπορος ανταλλακτικών και συνδικαλιστής.

Το πρόγραμμα της παράταξης για τους εμπόρους Λάρισας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στήριξη ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ που δημιουργούνται μόνο από Λαρισαίους εμπόρους και επιχειρηματίες σε χώρους εκτός του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ σε συνοικίες προκειμένου να έρθει η ισόρροπη ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας σ’ όλη την πόλη.

2. Δημιουργία παζαριού με τοπικά Θεσσαλικά, οικολογικά – βιολογικά προϊόντα. (κουβέρτες, φρούτα, γλυκά, βιβλία) επί ένα 7ήμερο.

3. Αξιοπόιηση του Αλκαζάρ και προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίων ειδών λαϊκής τέχνης.

4. Μεταφέρεται η Λαϊκή αγορά του Σαββάτου σε σκεπαστή αγορά απέναντι από την πρώην ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

5. Ίδρυση και λειτουργία μεγάλου Εκθεσιακού κέντρου έξω από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης σε συνεργασία με την κυβέρνηση για καλύτερη αξιοποίησή του.

6. Τα εμπορικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της πόλης θα σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί και δεν θα προσβάλλουν την πολιτιστική φυσιογνωμία της και δεν θα παραπλανούν το καταναλωτικό κοινό της Λάρισας με διαφημίσεις που καταχωρούνται σε περιοχές του.

7. Καθιερώνεται γιορτή εμπόρου κάθε 15 Δεκεμβρίου του εκάστοτε έτους, όπου σε συνεργασία με τους συλλόγους των εμπόρων της πόλης μας θα διοργανώνονται ειδικές θεματολογικές ενότητες (καταναλωτές-διαφημίσεις-σήματα κτλ.).

8. Μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σωστής λειτουργία των Λαϊκών αγορών μόνο στον Δήμο, οποίος και θα είναι υπεύθυνος για τη χωροθέτηση και την κλήρωση των θέσεων και της καθαριότητας.

9. Αποξηλώνονται άμεσα όλες οι διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται πλησίον των εμπορικών καταστημάτων των Λαρισαίων πολιτών και επανατοποθετούνται πάντοτε με τη γνώμη των τριών εμπορικών συλλόγων της πόλης μας

10. Δίωξη των πλανοδίων αλλοδαπών λαθρομεταναστών για την καταπολέμηση του παραεμπορίου με συνεχείς ελέγχους σ’ όλους τους εμπορικούς κοινόχρηστους χώρους και σε συνεργασία με την Ελληνική αστυνομία και οι παραβάτες θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη.

11. Χωροθέτηση στις παρυφές λαϊκών αγορών των κάρπουζο και πεπονοπαραγωγών λόγω της φύσης των προϊόντων που διαθέτουν.

12. Δημιουργία τεσσάρων ΕΠΟΧΙΑΚΑ εκθεσιακών περιόδων με ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ψυχαγωγικούς και εμπορικούς χώρους με ειδικά εκπτωτικά προνόμια για τους ΟΛΟΥΣ τους Λαρισαίους δημότες (ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ).

για ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ως εξής:

α. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

διάρκεια 8 ημερών

β. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

διάρκεια 32 ημερών

γ. ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

διάρκεια 12 ημερών

δ. ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

διάρκεια 24 ημερών

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις