ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πλήθος Λαρισαίων στην κεντρική πλατεία για την κορύφωση του Θείου Δράματος (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Κορυφώθηκε το Θείο Δράμα για ολόκληρη την Ορθοδοξία μέσα σε κλίμα βαρύτατου πένθους και οδύνης για τα Πάθη και το Μαρτύριο του Κυρίου.

Σε όλες της γωνιές της Λάρισας και του νομού οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα ενώ οι πιστοί διαπνεόμενοι από πνεύμα κατάνυξης περίμεναν υπομονετικά στους ναούς προκειμένου να προσκυνήσουν την Ταφή του Ιησού Χριστού.

Οι πιστοί με συγκίνηση υμνούσαν τη θυσία του Κυρίου ψέλνοντας το «ω γλυκύ μου έαρ» και το «αι γενεαί πάσαι».

Το πρωί χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στους ναούς και παρακολούθησαν την πρωινή ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθησε ο εσπερινός της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου.

Στο τέλος του Ευαγγελίου, ο ιερέας έβγαλε τα καρφιά απ’ τον Εσταυρωμένο, κατέβασε το Σώμα του, το απέθεσε σε λευκό σεντόνι, το ράντισε με «μύρα» ευλογώντας το λαό και το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα.

Αμέσως μετά έγινε η λιτανεία του Επιταφίου σε κάθε ναό και οι πιστοί συναθροίστηκαν για να τον προσκυνήσουν.

Το απόγευμα ψάλθηκε η ακολουθία του Επιταφίου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων και η συγκέντρωσή τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στο Θείο Κήρυγμα ο Μητροπολίτης εστίασε στη δύναμη του Ευαγγελίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “το Ιερό Ευαγγέλιο είναι ο τάφος του Χριστού, γιατί όταν το ανοίγουμε και διαβάζουμε, τότε ο λόγος του Θεού παίρνει φωνή και εξαγγέλλεται και επομένως μας δείχνει ολοκάθαρα ότι υπάρχει ζωή και ανάσταση και μας λέει ολοκαθαρα πως σ’ αυτό έγκειται η δύναμή μας, σ’ αυτό υπάρχει η σωτηρία μας.

Από το πρωί της Μ. Παρασκευής σε όλους τους ναούς οι Επιτάφιοι ανθοστόλιστοι ήταν έτοιμοι να δεχθούν το σεπτό Σώμα του Ιησού στη μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης και θυσία του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο. Το στόλισμά τους ξεκίνησε αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης και σε πολλούς ναούς διήρκεσε καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ πλέον οι πιστοί αναμένουν με ευλάβεια τα χαρμόσυνο νέο της Αναστάσεως του Κυρίου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, η αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια δήμαχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Τζανακούλης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρήστος Βαΐτσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Έκτορας Νασιώκας, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Λιακούλη, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός κ.α.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

epitafios kosmos 2

epitafios episimoi

epitafioi

epitafios mitropolitis

epitafios kosmos 1

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις