ΚΟΣΜΟΣ

Ελπίδες ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου boeing

Νέο θρίλερ στον Ινδικό Ωκεανό

Την ύστατη ώρα (κυριολεκτικά) θα βρεθεί το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines, που έχει εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου μία ώρα μετά την απογείωσή από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο;

Ήρθε τελικά η ώρα η γραφτεί ένας τίτλος για την πολύνεκρη τραγωδία χωρίς ερωτηματικό στο τέλος του; Θα δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς των 239 επιβαινόντων;

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά, στο τέλος της μέρας, οι προτάσεις που θα γραφτούν θα είναι κατάφαση κι όχι ερώτηση.

Μέχρι τότε υπάρχουν ελπίδες, έρευνες, θρίλερ και ενδείξεις πως ίσως να βρέθηκε το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροπλάνου.

Αυστραλιανό πλοίο που μετέχει στις έρευνες που διεξάγονται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό εντόπισε νέα ηχητικά σήματα τα οποία, όπως ανακοινώθηκε, συνάδουν με εκείνα που εκπέμπει το μαύρο κουτί του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, το πρώτο από τα σήματα που εντοπίστηκε είχε διάρκεια 2 ώρες και 20 λεπτά και το δεύτερο μόλις 13 λεπτά.

«Δεν βρήκαμε το αεροπλάνο ακόμα» έσπευσε να διαμηνύσει Αυστραλός αξιωματούχος, σημειώνοντας πως παρά τις ενδείξεις, απαιτείται επιβεβαίωση πως τα ηχητικά σήματα ανήκουν όντως στο εξαφανισμένο αεροπλάνο.

Η επιβεβαίωση για το αν τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν δυτικά της Αυστραλίας ανήκουν στο μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροπλάνο όμως μπορεί να χρειαστεί μέρες, δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής της αεροπορίας Angus Houston.

Μόνο που ο χρόνος τελειώνει. Σήμερα συμπληρώνονται 30 μέρες από τη συντριβή του Boeing, που σημαίνει πως οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού τελειώνουν και το σήμα θα εξασθενήσει.

(newsit.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις