ΚΟΣΜΟΣ

«Πέταξαν» τους συγγενείς των αγνοουμένων του Boeing από το ξενοδοχείο που έμεναν!

Είχε «κλειστεί» για το γκραν πρι της Formula 1 στην Κουάλα Λουμπούρ…

Αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στη Μαλαισία για να είναι όσο πιο κοντά μπορούν στο επίκεντρο των ερευνών.

Συγγενείς των αγνοουμένων Κινέζων επιβατών της Malaysia Airlines ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, από τη στιγμή που το Boeing 777 εξαφανίστηκε.

Η οργή τους δεν κρύβεται. Θεωρούν πως οι μαλαισιανές αρχές δεν τους ενημερώνουν όπως πρέπει για την πορεία των ερευνών. Δεν έχει λίγες οι φορές αυτό το διάστημα που έχουν έρθει σε ανοιχτή κόντρα μαζί τους, με αποκορύφωμα τη στιγμή, πριν μερικές μέρες, που προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα όπου γινόταν η καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δε μπορούσαν όμως ποτέ να φανταστούν ότι ο πόνος και η αγωνία τους δε θα γινόταν σεβαστός. Οι αρχές της Μαλαισίας τους είχαν παραχωρήσει δωμάτια στο ξενοδοχείο Cyberview Resort & Spa κοντά στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και για να μείνουν όσο χρειαστεί κι όσο διαρκέσουν οι έρευνες.

Όμως, ξαφνικά, θυμήθηκαν πως στο ίδιο ξενοδοχείο έχουν κλείσει δωμάτια για τους οδηγούς, τις ομάδες και τους σπόνσορες του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στη Μαλαισία την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, υποχρέωσαν τους συγγενείς των αγνοουμένων να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο.

Μαζί τους έπρεπε να αλλάξουν ξενοδοχείο δημοσιογράφοι, ερευνητές και ξένοι αξιωματούχοι. Αλλά αυτοί, δε αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων…

Και όλα αυτά ενώ ένας από τους ψυχολόγους που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στις οικογένειες, για να τις στηρίξουν ψυχολογικά, εκφράζει φόβους ότι κάποιοι από τους συγγενείς είχαν τάσεις αυτοκτονίας.

«Στην παράδοση των Κινέζων, όταν έναν άτομο περνά μια ηλικία, όλα έχουν να κάνουν με την κληρονομιά που θα αφήσει πίσω του. Όταν τους το πάρουν αυτό, δυσκολεύονται να βρουν λόγο να ζουν» είπε ο ψυχολόγος Paul Yin στο ABC News.

(newsit.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις