ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πόση ανθρωπιά μπορεί να χωρέσει σε ένα γράμμα;

Μια ξεχωριστή προσφορά στους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Όπως είναι γνωστό, από την περασμένη εβδομάδα οι Ενεργοί Πολίτες συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε για άλλη μία φορά συγκινητική, μόνο που η συγκεκριμένη έκανε τους πάντες να βουρκώσουν.

Διαβάστε πώς την παρουσιάζουν οι ίδιοι :

«Εδώ και μερικές μέρες οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας πήραμε την πρωτοβουλία να μαζέψουμε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πέρασαν από το κιόσκι που στήσαμε στην πλατεία Ταχυδρομείου, για να προσφέρει ο καθένας ότι μπορούσε από το υστέρημά του.

Κάθε προσφορά είναι σημαντική, γιατί βγαίνει μέσα από την καρδιά του καθένα και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας!

Όμως μια προσφορά ήταν ξεχωριστή, και έκανε να βουρκώσουν όλοι οι εθελοντές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κιόσκι…

Μια ηλικιωμένη κυρία έφερε μια σακούλα με φάρμακα, τα οποία όπως μας είπε, τα πήρε βερεσέ από τον φαρμακοποιό της και θα τα πληρώσει μόλις πάρει την σύνταξή της.

Έφερε επίσης και ένα κουτί από παπούτσια, που περιείχε μερικά χρειαζούμενα είδη, μεταξύ των οποίων έναν φακό, ένα ψαλίδι και μια ελληνική σημαία.

Μέσα στο κουτί υπήρχε και το γράμμα που σας παραθέτω και το οποίο δεν μπορεί να το διαβάσει κανείς, χωρίς να νιώσει την καρδιά του να σφίγγεται και τα μάτια του να υγραίνουν…

Πόση ανθρωπιά μπορεί να χωρέσει σ΄ ένα απλοϊκό, ανορθόγραφο γράμμα, και πόσο μεγαλόψυχοι είναι οι απλοί άνθρωποι, που παρά τα δικά τους μεγάλα προβλήματα, δεν παύουν να σκέφτονται και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους!

Ήταν από τις στιγμές που θριαμβεύει το ανθρώπινο μεγαλείο…»

Στο γράμμα, διαβάζουμε συγκεκριμένα τα εξής :

«Αυτά τα δωράκια σας τα χαρίζουμε με όλη μας την καρδιά γιατί είμαστε μια πονεμένη και φτωχιά οικογένεια. Έχουμε ένα παιδάκι 12 ετών με νοητική υστέρηση και έχουμε και προβλήματα υγείας.

Αν δεν σας κάνει κόπο κάνετε μια προσευχούλα για μας.

Με πολύ αγάπη, η γιαγιά και ο παππούς,

Λάρισα 11 – 2 – 2014»

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις