ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μέσα από τη διαφορετικότητα, να αναδείξουμε ότι μας ενώνει»

Κοινή δήλωση των παρατάξεων Λαρισαίων Πόλις- Ενωτική Πρωτοβουλία- Πράσινη Πόλη

Με μια επίδειξη δημόσιας σύμπνοιας αλλά και με την κατάθεση της τελικής πρότασης για τον τρόπο εκλογής του επικεφαλής αντέδρασαν σήμερα οι επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων που επιχειρούν να δημιουργήσουν τον αυτόνομο συνδυασμό ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Η δημόσια δήλωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Σούλτης εκ μέρους της «Λαρισαίων Πόλις», ο Απόστολος Καλογιάννης εκ μέρους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και ο Αστέριος Χλωρός εκ μέρους της «Πράσινης Πόλης», έχει ως εξής :

«Μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα συζητήσεων στην ομάδα εργασίας των κινήσεων μας, αλλά και στις συντονιστικές επιτροπές μας δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα την πρόταση προς τις συνελεύσεις των κινήσεων για την επιλογή του επικεφαλής του Αυτόνομου –Ενωτικού-Δημοκρατικού Συνδυασμού που έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε και ζητάμε την έγκρισή της.

Το πολιτικό μας εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο. Οι συζητήσεις μας είχαν συγκλίσεις και αποκλίσεις, στιγμές εντάσεων αλλά και ψυχικής σύμπνοιας. Είναι αλήθεια ότι όλοι όσοι πιστεύουμε στο εγχείρημα μας αφιερώσαμε πολλές ώρες, εργαστήκαμε με ανιδιοτέλεια και επιμονή για να φτάσουμε σήμερα σε μια συνθετική πρόταση επιλογής του υποψηφίου μας, που αποκλίνει  βέβαια από τις αρχικές μας θέσεις όπως αυτές εκφράστηκαν στην ομάδα εργασίας, αλλά αποτελεί πρόταση διεξόδου που έχουμε χρέος να στηρίξουμε.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κάτω από μια σαφή πολιτική διακήρυξη με στόχο να υπηρετήσουμε ένα συλλογικό μοντέλο τοπικής εξουσίας. Η προσπάθειά μας δίνει ελπίδες στην κοινωνία για ανατροπή των πολιτικών και των προσώπων στο Δήμο μας.

Αφήνουμε πίσω μας όσα πιθανόν μας πλήγωσαν. Κρατάμε την αλληλοδιδαχή, την σύμπνοια, τις καλές μας στιγμές. Συμπαρατάσσουμε αυτοδιοικητικά  σχήματα με διαφορετικές αναφορές, αλλά και με έναν κοινό στόχο: Να υπηρετήσουμε την χειμαζόμενη κοινωνία μας από τις κυβερνητικές πολιτικές και να ξαναστήσουμε την Τ.Α. σε νέες  βάσεις.

Στην πορεία μας αυτή αρκετοί μας  χλεύασαν. Μίλησαν για καρέκλες. Είναι κατά τεκμήριο άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν με τα κοινά, ή άνθρωποι που υπηρέτησαν ή διαπαιδαγωγήθηκαν σε παλαιοκομματικού τύπου αντιλήψεις. Δεν τους αδικούμε. Έτσι έμαθαν. Εμείς βλέπουμε μπροστά, βλέπουμε το χρέος μας να υπηρετήσουμε μια άλλη πολιτική αντίληψη σε τοπικό επίπεδο βγάζοντας στην επιφάνεια αξίες όπως η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η συναντίληψη, η αλληλεγγύη, εν τέλει το ήθος, στοιχεία που έλειψαν  από τους τοπικούς άρχοντες τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό τον αγώνα όσοι πρεσβεύουμε κοινές αξίες και οράματα πρέπει να είμαστε μαζί, στο ίδιο μετερίζι, όπως παλιά όταν αγωνιζόμασταν να λύσουμε άλυτα δημοκρατικά προβλήματα στην χώρα μας. Μέσα από την διαφορετικότητα των απόψεων μας να αναδείξουμε ό,τι μας ενώνει, όπως κάναμε ήδη στα δυο κοινά μας κείμενα, για έναν κοινό νικηφόρο συνδυασμό ανατροπής και δημιουργίας στο Δήμο μας και τη ζωή όλων μας».

Γιώργος Σούλτης, για τη Λαρισαίων Πόλις

Αποστόλης Καλογιάννης, για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Αστέριος Χλωρός, για την Πράσινη Πόλη

Παράλληλα, η τελική πρόταση προς τις συνελεύσεις των τριών κινήσεων για την επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου έχει ως εξής :

1 .Συγκροτείται σώμα αντιπροσώπων των τριών (3) κινήσεών μας ως εξής : 75 από τη ¨Λαρισαίων Πόλις¨, 75 από την ¨Ενωτική Πρωτοβουλία ¨ και 15 – 20 από την ¨Πράσινη Πόλη ¨ .

Οι αντιπρόσωποι της κάθε κίνησης ορίζονται με ευθύνη της κάθε κίνησης.

2 .Το σώμα αυτό συμπληρώνεται από 35 – 40 ανένταχτους στα κόμματα, αλλά ενταγμένους και ενεργούς στις κοινωνικές δράσεις συμπολίτες μας, που ορίζονται με κοινή συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται και η πρώτη διεύρυνση στην κοινωνία του κοινού μας εγχειρήματος.

3. Στο σώμα των αντιπροσώπων παρουσιάζεται και ζητείται η έγκριση του κοινού κειμένου της Ομάδας Εργασίας για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

4 .Το σώμα αυτό των 200 – 210 αντιπροσώπων εκλέγει με μυστική ψηφοφορία τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Εκλέγεται δε μεταξύ των δύο υποψηφίων που συμφωνήθηκαν, όποιος συμπληρώσει στην πρώτη ψηφοφορία τα 2/3 των ψήφων ή στην δεύτερη ψηφοφορία τα 3/5 των ψήφων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυξημένη πλειοψηφία το σώμα συζητά και δίνει λύση με τρόπο που θα αποφασίσει.

4 .Όλοι όσοι θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν προσυπογράψει το κείμενο της κοινής μας διακήρυξης και να αποδέχονται την δημοσιοποίηση αυτής της υπογραφής τους. Οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο συντονιστής της Πράσινης Πόλης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος εκλογής, δεσμεύονται να στηρίξουν δημόσια το κοινό μας εγχείρημα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό μας.

5 .Διαδικαστικά ζητήματα :

α. οι τελικές καταστάσεις των αντιπροσώπων παραδίδονται το προηγούμενο απόγευμα ή αν δεν είναι εφικτό την ίδια μέρα στην τριμερή εφορευτική επιτροπή που ορίζουν οι τρείς (3) κινήσεις

β. στην έναρξη των διαδικασιών του σώματος, δίδεται ο λόγος στους δύο (2) επικεφαλής και σε 2-3 στελέχη των κινήσεων για να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους υπέρ της πρότασής τους.

γ. μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ορίζεται προσωρινή εκλογική επιτροπή  και περατώνεται η Σύνοδος των Αντιπροσώπων.

6. Η σύγκλιση του σώματος των αντιπροσώπων για την εκλογή του επικεφαλής θα γίνει το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2014.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις