ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναστολή λειτουργίας για 134 ολοήμερα τμήματα

Σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας

Στην αναστολή λειτουργίας 134 ολοήμερων τμημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων συνολικά για τη Θεσσαλία προχώρησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με πρόσφατη απόφασή της που ελήφθη μετά από εισήγηση των οικείων διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση για την αναστολή αφορά στο τρέχον σχολικό έτος αλλά συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι σταδιακά μειώνονται ακόμα περισσότερο οι οργανικές θέσεις.

Ο θεσμός των ολοήμερων τμημάτων έχει από χρόνια αποδυναμωθεί αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για τους μεν εκπαιδευτικούς λειτούργησε ως μέτρο αύξησης των λειτουργικών κενών (σ.σ. «θέσεις» εργασίας) για δε τους γονείς ως παιδοφυλακτήριο.

Στα περιφερειακά σχολεία υπήρξαν και αντικειμενικές δυσκολίες όπως για παράδειγμα της μεταφοράς μαθητών που προϋπέθεταν πρόσθετα δρομολόγια λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών λόγω διαφορετικού ωραρίου από το κανονικό σχολείο, αλλά επί της ουσίας ο θεσμός αποδυναμώθηκε από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας αφού τα εν λόγω τμήματα που ιδρύθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και την προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, ουδέποτε στελεχώθηκαν από εκπαιδευτικούς των απαραίτητων ειδικοτήτων.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις