ΚΟΣΜΟΣ

Φαινόμενο «Λυσιστράτη» στην Κολομβία

Γυναίκες απέχουν από τα συζυγικά καθήκοντα απαιτώντας έργα στους δρόμους

Πιθανότατα δεν γνωρίζουν την υπόθεση της «Λυσιστράτης», αλλά εφαρμόζουν ακριβώς την ίδια μέθοδο. Και μπορεί να μην είναι στόχος τους να σταματήσουν μία σύρραξη, αλλά κάποιες Κολομβιανές σταύρωσαν πεισματικά τα πόδια τους και αρνούνται να κάνουν σεξ μέχρι να φτιαχτούν οι δρόμοι της πόλης που είναι σαν βομβαρδισμένοι.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία μικρή πόλη, το Μπαρμπακάο, στη νοτιοδυτική Κολομβία. Εκεί οι γυναίκες τις τελευταίες ημέρες κοιμούνται στον καναπέ του σπιτιού τους, αφού αρνούνται πεισματικά να κάνουν σεξ με τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Το αίτημά τους πολύ απλό. Απαιτούν να κατασκευαστούν οι δρόμοι που συνδέουν την πόλη με τον… πολιτισμό.

Η πόλη είναι στο… τέρμα του πουθενά- οι Κολομβιανοί λένε πως για να την βρεις φτάνεις στο τέλος της Γης και στρίβεις αριστερά- και η οδική σύνδεση με τις μεγαλύτερες πόλεις είναι κατεστραμμένη.

Οι κάτοικοί της θέλουν 12-14 ώρες για να φτάσουν στο πιο κοντινό νοσοκομείο και είναι πολλές οι φορές που έγκυες γυναίκες πεθαίνουν στα ασθενοφόρα κατά τη μεταφορά τους όταν έρχεται η ώρα του τοκετού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι γυναίκες κάνουν τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία στο Μπαρμπακάο. Το 2011 εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο για τον ίδιο λόγο και σύντομα τους υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν έργα. Πείστηκαν και επέστρεψαν στα συζυγικά τους καθήκοντα, αλλά σύντομα διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκαν.

Πάντως τώρα φαίνεται πως θα έχουν αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κολομβία, ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες μπουλντόζες στους δρόμους.

(iefimerida.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις