ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καθολική συμμετοχή στην απεργία, μαζικό παρών στη συγκέντρωση

Καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς δημιούργησαν αγωνιστικό μέτωπο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Ηχηρή απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές και τις απαράδεκτες αποφάσεις του υπουργείου ήταν η σημερινή, σχεδόν καθολική, συμμετοχή των καθηγητών – τόσο στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και πανελλαδικά – στην πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας της ΟΛΜΕ.

Αυτό τόνιζαν με αναπτερωμένο το ηθικό τους οι συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛΜΕ, τόσο με το ιλιγγιώδες ποσοστό της συμμετοχής του κλάδου στη σημερινή απεργία (ξεπέρασε το 90 %), όσο και με το παλμό και τη μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

SANYO DIGITAL CAMERA

Εκεί, που το στίγμα έδινε η παρουσία των μαθητών των 6ου και 29ου δημοτικών σχολείων της Λάρισας που έφτασαν στο χώρο με πορεία, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους δασκάλους τους, αγνοώντας τη βροχή που έπεφτε μέχρι την έναρξη της συγκέντρωσης.

Άλλωστε, εκεί στοχεύουν οι καθηγητές, στη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, όχι μόνο με τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές τους, αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία. «Αλληλεγγύη» ήταν η λέξη που άκουγες περισσότερο συχνά στις τοποθετήσεις των ομιλητών, αλλά και στις κουβέντες στα πηγαδάκια της συγκέντρωσης.

SANYO DIGITAL CAMERA

Εκπαιδευτικοί απήγγειλαν ποιήματα του Μπρεχτ, ο Γιώργος Σούλτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΤΕΙ Λάρισας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος στα ιδιαίτερα προβλήματα της υγείας με αιχμή την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο Μιχάλης Τζιατζιάς τόνισε την πίστη όλων στην ΕΛΜΕ για αίσια έκβαση του αγώνα τους, η Εύη Παραπανήσιου, εκπαιδευτικός νοσηλευτικός σε διαθεσιμότητα, εξήγησε γιατί τα σχολεία τα κλείνει η κυβέρνηση και όχι οι καθηγητές…

Στη συγκέντρωση έδωσαν ακόμα το παρόν οι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Επιμελητήριο.

SANYO DIGITAL CAMERA

Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και έναν λαμπρό ήλιο να βγαίνει μετά την πρωινή βροχή, οιωνό θετικών εξελίξεων ίσως…

Μενέλαος Κατσαμπέλας    

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις