ΚΟΣΜΟΣ

Λευκό παιδί από… μαύρους γονείς!

Πάλλευκο δέρμα, γαλανά ματάκια και ξανθό μαλλί έχει η μικρή Νματσί Ιεγκμπόρο, το νεογέννητο κοριτσάκι του ζευγαριού Μπεν και Αντζελα Ιεγκμπόρο, από τη Νιγηρία, που ζει στη Βρετανία!

Η γέννηση της Νματσί έχει αφήσει άφωνους και έχει μπερδέψει τους επιστήμονες, αφού κανείς από τους δύο γονείς της μικρής δεν έχει λευκούς προγόνους και αφού δεν πρόκειται για περίπτωση αλμπινισμού!

Πέραν όμως από τους γενετιστές και τους γιατρούς, ξαφνιασμένη είναι και η οικογένεια της μικρής, αφού με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να εξηγήσουν οι γονείς στους εαυτούς τους το απίστευτο αυτό θαύμα της φύσης, αλλά και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να εξηγήσουν ούτε στα αδέρφια της μικρής τη διαφορά στο χρώμα του δέρματός της! Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun», η οποία και αποκάλυψε το θέμα, ο 44χρονος Μπεν Ιεγκμπόρο δήλωσε έκπληκτος: «Είμαι σίγουρος ότι είναι δικό μου παιδί, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ξανθιά!».

Το όνομά της στη γλώσσα που μιλάνε οι γονείς της σημαίνει «Ομορφιά του Θεού» και οι γιατροί του Νοσοκομείου «Κουίν Μέρι» κοντά στο Γούλγουιτς (όπου μένει η οικογένεια) διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους δύο γονείς δεν έχει κανέναν πρόγονο λευκής καταγωγής και ότι η μικρή δεν είναι περίπτωση αλμπινισμού! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθηγητή Μπράιαν Σάικς, στη «Sun», η γέννα αυτή είναι μοναδική, αφού: «Σε ανθρώπους από διαφορετικές φυλές το ανοιχτό χρώμα του δέρματος του παιδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο ανοιχτό από αυτό των γονιών. Αυτό όμως συμβαίνει όπου υπάρχει μεγάλη πρόσμειξη γονιδίων όπως στους πληθυσμούς της Καραϊβικής. Ομως στη Νιγηρία οι προσμείξεις δεν είναι ιδιαίτερα συχνές και για να υπάρξει ένα πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, πρέπει και οι δύο γονείς να έχουν κάποιον πρόγονο λευκής καταγωγής. Αυτό που είναι πραγματικό ασυνήθιστο είναι το χρώμα των μαλλιών, αφού πολλά παιδιά που αργότερα έχουν ξανθά μαλλιά δεν έχουν τόσο ξανθά μαλλιά στη γέννα».

Την περίπτωση το παιδί να είναι καρπός μιας σεξουαλικής παρασπονδίας της 35χρονης μητέρας Αντζελα δεν μπορεί να σταθεί, αφού δε μπορεί να γεννηθεί λευκό παιδί από μια μητέρα χωρίς λευκούς προγόνους και επιπλέον ο πατέρας είναι σίγουρος ότι το παιδί είναι δικό του…

Το επιστημονικό πόρισμα για το θαύμα αυτό της φύσης, που καταργεί στην πράξη οποιαδήποτε ρατσιστική αντίληψη, είναι προς το παρόν (η έρευνα συνεχίζεται) ότι πρόκειται για κάποια σπάνια μετάλλαξη γονιδίου. Πάντως όπως δήλωσε η μητέρα: Είναι όμορφη και την αγαπώ. Το χρώμα της δεν έχει σημασία. Είναι ένα μωρό-θαύμα».

Χρήστος Στασινόπουλος / ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις