ΛΑΡΙΣΑ

«Θα σας ανατρέψουμε ρε πουλημένοι» λέει ο Μπαρτζώκης για το πολυνοσχέδιο

Πώς το πορτοκαλί χρώμα της «Ταυτότητας Πόλης» σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες των εν δυνάμει απολυμένων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μπαρτζώκη: «το τελευταίο έτος όλο και περισσότερο  βλέπουμε οι εργαζόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι  και  οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ ( βλέπε ΔΕΗ)  βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν την διαβίωση τους, την αξιοπρέπεια τους ,την εργασία τους. Μπροστά σε μία αναλγητική κυβέρνηση την κυβέρνηση των νεκροθαφτών της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των δημοσίων επιχειρήσεων.

Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι  η πορτοκαλί σημαία που κρατούν  , η σημαία ενός  ουδέτερου χρώματος που δεν έχει σημείο αναφοράς τα χρώματα που μας κυβέρνησαν , μπλε και πράσινο , ούτε φυσικά κόκκινο που κυβέρνησαν στις  χώρες του ανατολικού μπλοκ και είδαμε την αποτυχία τους.

Αφορμή βέβαια αποτέλεσε η εξαφάνιση σε μία νύκτα της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων ,των αντιδράσεων και μηχανοκίνητων διαδηλώσεων που κάνουν, οι πορείες που πραγματοποιούν και δικαίως μαζί με όλους τους εργαζομένους  της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δημοτική παράταξη μας των ενεργών πολιτών της Λάρισας έγκαιρα και έγκυρα  από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010 , αφουγκράζοντας την επιθυμία και τη θέληση των απλών πολιτών που θέλουν την ησυχία στην γειτονιά τους ,την  ασφάλεια στην περιουσία τους , την οργάνωση των κοινοχρήστων χώρων της πόλεως μας είχε πάρει θέση για την λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα  είχαμε ζητήσει αλλαγή πλεύσης του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας  και   από μηχανισμός βιοτεχνίας παραγωγής κλήσεων των συμπολιτών μας  να εξελιχθεί σε παραγωγή ασφάλειας και σταθερότητας.

Ζητήσαμε οι υπάλληλοι της Δημοτικής αστυνομίας να περιπολούν μέρα- νύχτα σε συνοικίες και κέντρο  για έλεγχο με βάση τις αρμοδιότητές τους σε καφέ-πεζοδρόμια υγειονομικού ενδιαφέροντος , κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και πλατειών  αλλά και θέματα ασφάλειας της περιουσίας των πολιτών μας. Με προληπτικά μέτρα εναντίον των επίδοξων κακοποιών στοιχείων που θα απωθούνται μόνο από την παρουσία του σώματος στις συνοικίες κ.α.

Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την  πρόσληψη 50 νέων δημοτικών αστυνόμων έτσι ώστε να δημιουργηθούν 3 βάρδιες υπηρεσίας και να περιπολούν μέρα- νύχτα ανά οκτάωρο  σε συνοικίες και κέντρο.

Τότε η πρότασή μας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως , πάντως από τους Λαρισαίους πολίτες  σχολιάστηκε  θετικά αφού θα επέκτειναν τις αρμοδιότητες τους και στην ασφάλεια της περιουσίας τους, στους εν ενεργεία δε αστυνόμους προβλημάτισε διότι θα δημιουργούνταν τρεις βάρδιες οκταώρου ( 24 ώρες) με καλύτερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους ( κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παράνομη στάθμευση  ).

Οι σχολικοί φύλακες δε που εξασφαλίζουν   την περιουσία των σχολικών κτιρίων μας , την δημοτική ουσιαστικά  περιουσία αφού όλες τις φθορές και συντήρηση επωμίζεται ο Δήμος μας , βρίσκονται λίγο πριν την  απόλυση χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα αντίστασης και έτσι να αφήσουν τα σχολεία μας έρμαια των πρεζάκηδων, των εξωσχολικών, των μπαχαλάκιδων.

Το πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει , θα ανατραπεί στην πράξη , οι εργαζόμενοι θα έχουν και αύριο εργασία γιατί έχουν δίκαιο και  θα το δείτε στην ψήφιση του την Τετάρτη

Όλοι μαζί ας κρατήσουμε την σημαία σύμβολο την ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  ΣΗΜΑΙΑ και να φωνάξουμε  θα σας ανατρέψουμε ρε πουλημένοι ,θα σας τιμωρήσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα δώσουμε να καταπιείτε τα χρίσματα σας , θα στείλουμε την σαπίλα της πολιτικής  των γερασμένων  δημάρχων που μας έφεραν εδώ στο σπίτι τους. Το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΙΒΑΙΝΕΙ ΨΗΛΑ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις