ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εκκενώθηκε η Ελασσόνα από φωτιά κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών! – αποφεύχθηκαν τα χειρότερα (ΦΩΤΟ)

Ευτυχώς ο συναγερμός για την εκκένωση της πόλης έληξε στις 5 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο μεσημέρι ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε εκκένωση της πόλης λόγω φωτιάς που βρίσκονταν σε εξέλιξη κοντά σε αποθήκη πυρομαχικών δίπλα από την κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε «λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας.

Κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη.

Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση.

Η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό».

“ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ

Η φωτιά έφθασε πολύ κοντά σε αποθήκη με πυρομαχικά με αποτέλεσμα να οδηγήσει τη δημοτική αρχή στην απόφαση εκκένωσης. Σύμφωνα με άλλες πηγές του Onlarissa.gr η συγκεκριμένη αποθήκη στεγάζει πυρομαχικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο τα οποία σε περίπτωση καούν “δημιουργούν πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα”.

Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι πως σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδίου του δημάρχου Ελασσόνας, οι φλόγες έφθασαν μέχρι τους τοίχους της αποθήκης.

Δείτε τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ

“Η πόλη έχει σχεδόν εκκενωθεί. Ο κόσμος έχει φύγει από την πόλη έχει κατέβει προς τα κάτω, προς Μελούνα, Τύρναβο και Τσαριτσάνη” τόνισε στις 4.20 το μεσημέρι της Δευτέρας στο onlarissa.gr o εκδότης της τοπικής εφημερίδας “Αναγνώστης” κ. Αχιλλέας Κίτσας.

Στην περιοχή επιχείρησαν και παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (16 οχήματα με 28 άνδρες, τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 άτομα), του στρατού (8 του Στρατού 48 άτομα του 1ου Λόχου άμεσης επέμβασης του 303 ΠΕΒ και 34 πεζοναύτες), της αεροπορίας  (24 άτομα) πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και χωματουργικά μηχανήματα της πολιτική προστασίας και του δήμου Ελασσόνας.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης:

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ένα παιδί μικρής ηλικίας τραυματίστηκε από όχημα κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Ελασσόνας το μεσημέρι.

Το παιδί κατά τις ίδιες πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

«ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΖΗΤΑ Ο ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ο δήμαρχος Ελασσόνας με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά, υπενθύμισε το πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων για την απομάκρυνση των αποθηκών πυρομαχικών από την πόλη.

« Όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο σοκ», δήλωσε ο κ. Πασχόπουλος ενώ πρόσθεσε: «Η Ελασσόνα κινδύνευσε με ολοκαύτωμα. Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, που παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη μας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια.

Εξαίρουμε την ψυχραιμία των κατοίκων που εκκένωσαν την πόλη με απόλυτη ηρεμία και τάξη σε τόσο σύντομο διάστημα.

Επισημαίνουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των στρατιωτών που με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες».

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου βρέθηκαν στο σημείο των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή. Δείτε τι δήλωσαν:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

elassona ekenosi 1

elassona ekenosi 2

newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: Μοφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης

Τελευταία ενημέρωση 22:44

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις