ΛΑΡΙΣΑ

«ΧΡΗΣΜΟΣ» για … μεταρρυθμιστικό συνασπισμό εξουσίας

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το νέο βιβλίο του Έκτορα Νασιώκα

Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μεταρρυθμιστικού συνασπισμού εξουσίας ανέδειξε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Έκτορα Νασιώκα με τίτλο «ο Χρησμός» (εκδόσεις Ανέμη) στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φλωρίδης άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα και ζήτησε επειγόντως αλλαγές, που θα στηρίζονται σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άμεσης ανάγκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε «…..το κράτος από παρασιτικό πρέπει να γίνει παραγωγικό».

ektorasathina2

Ο Σταύρος Μπένος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην ήττα των δυνάμεων του ορθολογισμού-εκσυγχρονισμού, και στην πικρία του συγγραφέα για την μάχη αυτή που χάθηκε.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» Αντώνης Καρακούσης σημείωσε ότι το βιβλίο περιγράφει με καθαρό τρόπο τις αδυναμίες των ηγετών, τις παρέες ημετέρων, τα ελλείμματα κατανόησης των συνθηκών αλλά και την κουλτούρα του λαού που μερικές φορές δε διακρίνει τα μεγάλα έναντι των μικρών.

Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας χαρακτήρισε το βιβλίο ως «καυστική, ανελέητη και σκληρή σάτιρα», πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του συγγραφέα.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Έκτορας Νασιώκας προσπάθησε να συνδέσει το πρώτο του βιβλίο «Ο Αγωγιάτης» με το δεύτερο, λέγοντας πως πυρήνας και των δυο βιβλίων είναι το αξιακό σύστημα. Είπε επίσης ότι δε νιώθει ιστορικός , αλλά αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες και σεβόμενος τις όποιες αντίθετες απόψεις, επιμένει στη δική του αλήθεια.

Στην Αίθουσα της στοάς του βιβλίου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πάρις Μουτσινάς, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Αλέκος Παπαδόπουλος, Παρασκευάς Αυγερινός, Κώστας Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Θάνος, Λάζαρος Λωτίδης, Κώστας Καρτάλης, Στέφανος Μανίκας, Διονύσης Γκούσκος, Μηνάς Σταυρακάκης και Ηλίας Καρανίκας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου υγείας Χάρης Σοφιανός και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις