ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διεθνές βραβείο για φοιτήτρια του τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας

Στο πλαίσιο συνεδρίου μηχανικής τροφίμων και βιοσυστημάτων που έγινε στη Σκιάθο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Σκιάθο στο ξενοδοχείο Skiathos Palace από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου το Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων (International Food & Biosystems Engineering Conference-FABE2013) που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 180 σύνεδροι από 39 χώρες διεθνώς που παρουσίασαν συνολικά 155 εργασίες σε θέματα που άπτονται των σύγχρονων εξελίξεων στην Μηχανική των Αγροτικών Βιομηχανιών και των Βιομηχανιών Τροφίμων.

Οι εργασίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου ήταν υψηλού επιπέδου και κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Εφαρμογές Νανοτεχνολογίας, σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, βιομάζα και παραγωγή ενέργειας, γεωργία ακριβείας και αυτοματισμούς, τεχνολογία και εφαρμογές βιοδραστικών προϊόντων, νέες καλλιέργειες, βιοτεχνολογία και βιομηχανικές ζυμώσεις , τεχνολογία νερού και αρδεύσεις και εφαρμογές σχεδιασμού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Παράλληλα, με το συνέδριο οργανώθηκε με την συνδρομή του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας Τροφίμων ISEKI GROUP και ένα πρακτικό σεμινάριο εκπαίδευσης στις εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στα Τρόφιμα και τα Βιοσυστήματα.

Το συνέδριο συνοδεύτηκε μεταξύ άλλων και από μία σημαντική Ελληνική επιτυχία που αφορά την κατάκτηση του τρίτου βραβείου καλύτερης επιστημονικές Εργασίας σε μορφή αναρτημένης παρουσίασης (Πόστερ) από την μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνα Κρεατσούλη για την πτυχιακή εργασία της με τίτλο: “Αntioxidant activity of encapsulated polyphenolic extract from olive mill wastewater”  πού έγινε υπό την επίβλεψη του Καθ. Δημητρίου Κουρέτα και του Λέκτορα κ. Δημητρίου Στάγκου από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εν λόγω εργασία πραγματοποιήθηκε και σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας που αποτελούνταν από τον Επίκουρο Καθ. Μηχανικής Τροφίμων Κων/νο Πετρωτό, τους σπουδαστές κ. Ιωάννη Ματσούκα, Γεώργιο Κεφαλάκη, Χρήστο Μαντά και τους συνεργάτες του Εργαστηρίου Δρ. Άκη Φιλίντα και Πασχάλη Γκουτσίδη.

Η βράβευση έγινε μετά από κρίση διεθνούς ενδεκαμελούς επιτροπής από διακεκριμένους επιστήμονες.

Τέλος, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς του συνεδρίου και συγκεκριμένα :

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, Το συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων ΘΕΣΓΑΛΑ και τις εταιρείας ΑΦΟΙ ΝΤΟΚΟΥ ΕΠΕ, STELLA MARE και FELICIA LTD για τις ευγενικές τους χορηγίες για την κάλυψη των εξόδων του Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις