ΛΑΡΙΣΑ

Διανέμει τρόφιμα σε απόρους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι τις 31 Μαίου

Στο σχετικό δελτίο τύπου τονίζονται τα εξής :

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σταθερά προσπαθεί να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων και των ανέργων, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ε.Ε, που τσακίζει μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φορτώνει με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια τα λαικά στρώματα, καταδικάζοντας όλο και περισσότερες εργατικές – λαϊκές οικογένειες στην ανεργία και στην φτώχεια.

Παράλληλα οργανώνει και την ταξική αλληλεγγύη προς συναδέλφους και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, όχι με την λογική της φιλανθρωπίας όπως κάνουν εργοδότες, εκκλησία, ΜΚΟ, αλλά για να τους δώσει ένα χέρι στήριξης, για να μπουν όλοι στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και στις διακοπές ρεύματος, για τις μειώσεις των τιμολογίων ΔΕΗ και ΔΕΥΑ, για την δωρεάν νοσηλεία ανασφάλιστων, δωρεάν διδακτική στήριξη σε παιδιά ανέργων με εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, για την διεκδίκηση της στέγασης των αστέγων και της σίτισης όσων δεν έχουν να διατραφούν με ευθύνη του κράτους και της τοπικής διοίκησης.

Δίνοντας συνέχεια σ’ αυτές τις δράσεις, αποφάσισε να οργανώσει την διανομή τροφίμων σε απόρους, αξιοποιώντας μέρος του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά στo Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 στον 2ο όροφο – τηλέφωνα 2410 250708, 532459), απο 24 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου 2013, τις ώρες 8:00 π.μ έως 15:00 μ.μ.

Το κριτήριο συμμετοχής για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων τους, τα οποία είναι:

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.

2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα  προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 14.400 €.

IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.

V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.

3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.            Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής Ταυτότητας

2.            Εκκαθαριστικό Εφορίας οικονομικού έτους 2012

3.            Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις