ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση συμπαράστασης στο λαό της Κούβας

Την Παρασκευή 24 Μαίου στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Λαμπρούλη της Λάρισας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε τα εξής :

«Δηλώνουμε και σήμερα παρών δίπλα στον κουβανικό Λάο. Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στο νησί της επανάστασης, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και υπερασπιζόμαστε τις σοσιαλιστικές κατακτήσεις.

Η επανάσταση στην Κούβα ήταν μια υπερώριμη ανάγκη, αποτέλεσμα και συνέχεια των πολύχρονων αγώνων του λάου του νησιού για εθνική ανεξαρτησία, λευτεριά και λαϊκή κυριαρχία με αποκορύφωμα την 1Η Γενάρη του 1959 με την θριαμβευτική είσοδο στην Αβάνα των αντάρτικών τμημάτων, και στην συνέχεια την εγκαθίδρυση της επαναστατικής εξουσίας.

Οι ιμπεριαλιστές , ιδιαίτερα οι ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν να πνίξουν το νέο επαναστατικό κράτος, οργανώνοντας στρατιωτικές επεμβάσεις και ένα στραγγαλιστικό οικονομικό-στρατιωτικό αποκλεισμό που διαρκεί ως σήμερα.

Η Κούβα όμως άντεξε! Οι κουβανοί άντεξαν και δημιούργησαν πολλά στο παρελθόν έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών και της Σοβιετικής Ένωσης. Αντέχουν όμως και ως τα σήμερα, παρά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις του ιμπεριαλισμού πάνω τους αυξήθηκαν αντικειμενικά στο πολλαπλάσιο.

Και μόνο για αυτό αξίζουν το σεβασμό, την εκτίμηση, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των λαών. Η κουβανική επανάσταση αποτελεί για το λαό της χώρας μας, μα και για τους άλλους λαούς, αστείρευτη πηγή έμπνευσης και επαναστατικής διαπαιδαγώγησης.

Ιδιαίτερα σήμερα που η ξέφρενη επιθετικότητα του κεφαλαίου και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.  σπρώχνουν δισεκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο, την εξαθλίωση και την ανεργία, η επανάσταση στην Κούβα αναδεικνύει πόσο επίκαιρος και αναγκαίος είναι ο σοσιαλισμός σήμερα.

Η επανάσταση στην Κούβα άντεξε και αντέχει σήμερα γιατί στηρίχτηκε στην εργατική εξουσία,  στις σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής,  στη δύναμη και στην υποστήριξη των λαών όλου του κόσμου που γνωρίζουν ότι έχει ήδη προσφέρει πολλά με το παράδειγμα της. Απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος και  ανίκητος, ενώ παράλληλα διδάσκει ότι η επανάσταση είναι αναγκαία και μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Για αυτό και η καλύτερη στήριξη του ηρωικού αγώνα που δίνει η σοσιαλιστική Κούβα είναι το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης στην χώρα μας και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Το παράδειγμα της Κούβας εξακολουθεί να εμπνέει όλους αυτούς που αντιστέκονται στην καταβαράθρωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λάου και παλεύουν για την ανατροπή του παρασιτικού πια καπιταλισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας για μαζική συμμέτοχη  στην εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μάη στις 8:30μμ. στην πλατεία Λαμπρούλη στο φρούριο, με θέμα: «οι εξελίξεις στην Κούβα και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

Προκειμένου:

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κουβανικό λαό.

Να απαιτήσουμε να αρθεί ο αμερικάνικος  αποκλεισμός.

Να καταργηθεί η ειδική θέση της Ε.Ε. για την Κούβα.

Την απελευθέρωση των 4 κουβανών πατριωτών που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, αλλά και του ενός που έχει αποφυλακιστεί εδώ και ένα χρόνο και είναι αναγκασμένος να παραμένει στις ΗΠΑ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των εκπρόσωπων του κουβανικού ινστιτούτου φιλίας των λαών (ICAP)Πέδρο Ολμέδο Πέρες , Μαρία Αλέιδα δελ Ριέγο.  Ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους, στην πόλη μας οι εκπρόσωποι του κουβανικού ινστιτούτου φιλίας των λαών θα συναντηθούν με  το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού Κέντρου Λάρισας, για  ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση της εργατικής τάξης στην χώρα μας, την καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα αλλά και την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Κούβα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις