ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Νίκαιας για την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν στις 7 το πρωί της Τρίτης στελέχη της ΠΟΕ – ΟΤΑ θέλοντας να αποτρέψουν την παραχώρηση μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει  την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κιλελέρ,  να δρομολογήσει  την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Απόφαση που όπως τονίζει είναι «κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτη, ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων τομέων των Δήμων. Θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους,  αλλά και στο λαό του παραπάνω Δήμου.

Με αυτή την απόφαση οι συνάδελφοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας, κάποιοι θα οδηγηθούν στην ανεργία και αυτοί που θα μείνουν, θα είναι με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα. Για τους Δημότες θα παρέχονται υποδεέστερες υπηρεσίες και συνεχώς αυξανόμενα Δημοτικά τέλη.

Ο Δήμος πρέπει να παρέχει στους Δημότες αυτή την υπηρεσία χωρίς να επιδιώκει κανένα οικονομικό όφελος και να φροντίζει για τους εργαζόμενούς του, γιατί εργαζόμενοι και δημότες πληρώνουν φόρους που πρέπει να επιστρέφονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομίτσας (Πρόεδρος Περιφερικής Ένωσης Δήμων), με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού και χρημάτων, σπεύδει να εφαρμόσει, ότι επιτάσσουν οι «κυβερνήσεις των μνημονίων» της ΕΕ και των βιομηχάνων, απόψεις που συμπίπτουν με τις δικές του (όπως με περίσσιο θράσος  δήλωσε στο Προεδρείο του Συλλόγου που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας,  για να δηλώσει την αντίθεσή του). Με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματιών, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους και τη διευκόλυνση της εφαρμογής των απαράδεκτων νέων σχέσεων εργασίας. Αυτές τις απόψεις τις προωθεί ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Κομίτσας στους Δήμους της Θεσσαλίας για το μέλλον, να εφαρμοσθούν και από τους άλλους Δημάρχους.

 Καλούμε την Δημοτική Αρχή Κιλελέρ:

ü  Να ανακαλέσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και να σταματήσει κάθε διαδικασία Δημοπρασίας.

ü  Να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για να διατηρήσει  το δημόσιο χαρακτήρα οποιασδήποτε υπηρεσίας που σχετίζεται με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία και όποια άλλη κοινωνική υπηρεσία.

ü  Να προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων χρημάτων, από το κράτος, προς όφελος των Δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους και όχι σε ιδιωτικοποίηση σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους, που σε μια πορεία θα φέρει νέα δυσβάστακτη φορολογία.

ü  Να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά ιδιωτικοποίηση.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους & συμβασιούχους:

  • Να αποτρέψουμε με την αγωνιστική μας παρέμβαση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που θα ακολουθήσουν.
  • Να πούμε ΟΧΙ στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων και των εδώ υπηρετών τους.
  • Να πούμε ΟΧΙ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που θα επιβάλουν.
  • Έξω οι Μ.Κ.Ο. από τους Ο.Τ.Α.-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Να υπερασπίσουμε το κοινωνικό έργο της καθαριότητας και των άλλων δομών των Δήμων.
  • Να σταματήσει η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού της καθαριότητας και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, προς όφελος των εργαζομένων και των Δημοτών.
  • Ένας για όλους και όλοι για έναν».
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις