ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διπλασιάστηκαν οι παραγωγοί κριθαριού που συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το 2013 αποδεικνύεται μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, καθώς διπλασίασε τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Η εταιρία στοχεύει στην προμήθεια 40.000 τόνων ελληνικού κριθαριού για φέτος, ποσότητα διπλάσια από το 2012. Επιπλέον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το οποίο συνεχίζεται για έκτη συνεχή χρονιά και έχουν αγκαλιάσει ήδη 2.100 Έλληνες παραγωγοί μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, ενισχύει την απασχόληση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, τηρεί τη δέσμευσή της για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και ενισχύει τους δεσμούς της με την ελληνική παραγωγή και οικονομία. Η εταιρία, επιλέγοντας από το 2008 να προμηθεύεται την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει δυναμικά τον Έλληνα αγρότη και τις τοπικές κοινωνίες και αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες παραγωγούς για την παραγωγή των προϊόντων της Amstel, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣ 5.

zythopoiia trikala 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μέσω του προγράμματος, διατηρεί τέσσερις (4) Πειραματικούς Αγρούς Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, έκτασης 12 m² ο καθένας, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, επιλεγμένες βάσει των κλιματολογικών συνθηκών και του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από έλληνες αγρότες. Ταυτόχρονα, η εταιρία  σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού προς όφελος της Εθνικής έρευνας και τεχνογνωσίας (ποικιλίες Θεσσαλονίκη, Ανδρομέδα), η καλλιέργεια των οποίων θα καταστήσει το ελληνικό κριθάρι περισσότερο ανταγωνιστικό και θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της στα Τρίκαλα με αφορμή την ένταξη 1.100 Ελλήνων παραγωγών κριθαριού στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της εταιρίας, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τη δέσμευση της εταιρίας να προμηθευτεί συνολικά το 2013 40.000 τόνους κριθαριού, για την παραγωγή των προϊόντων Amstel, ΆΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, κύριος Ν. Μπάρδας, ο οποίος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφέρεια της Θεσσαλίας, στηρίζουμε προσπάθειες όπως το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και είμαστε στο πλευρό τόσο των παραγωγών, όσο και των εταιρειών που στηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη». Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων, κύριος Β. Γιαγιάκος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Καρδίτσας, κύριος Κ. Λάντζος, καθώς και αγροτικοί φορείς.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μηνάς Μαυρικάκης ανοίγοντας με ομιλία του την εκδήλωση ανέφερε σχετικά με το Πρόγραμμα: «Όλοι εμείς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Είμαστε εδώ και εργαζόμαστε με συνέπεια, ώστε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει: να καλύψουμε εξολοκλήρου τις ανάγκες της παραγωγής μας με ελληνικό κριθάρι ως το 2015. Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια βλέπουμε την ανταπόκριση από τους 2.100 Έλληνες παραγωγούς στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού. Τους ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους εμπιστευόμαστε για την προμήθεια υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει ελληνικά προϊόντα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις