ΛΑΡΙΣΑ

Ζευγάρι Αλβανών σε ρόλο… Μπόνι και Κλάιντ στη Λάρισα!

Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομία τέσσερις περιπτώσεις ληστειών που έγιναν στη Λάρισα τις τελευταίες δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός ζεύγους Αλβανών (23χρονος άνδρας και 27χρονη γυναίκα) κι ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής, ομοεθνή συνεργού τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ο 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Λάρισας για εγκληματική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 27χρονη εντόπιζε ηλικιωμένες γυναίκες που διέμεναν μόνες τους και με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών φροντίδας, έναντι αμοιβής, συνέλεγε πληροφορίες και τις διέθετε στο σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια, μαζί με τον άγνωστο συνεργό του, διέπραττε ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων.

Οι αστυνομικοί προχθές το βράδυ εντόπισαν και προσήγαγαν τον 23χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 23χρονου, όπου εντοπίστηκε και η 27χρονη σύζυγός του και συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

alvanoi zeygari 2

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ και 156.500 λέκε Αλβανίας,
  • ένα ρολόι χειρός,
  • δύο ζεύγη σκουλαρίκια,
  • τρία δαχτυλίδια,
  • δύο ποδήλατα και
  • ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς.

Εξιχνιάσθηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-02-2013 οι δράστες διέρρηξαν με τη χρήση λοστού, μονοκατοικία 83χρονης ημεδαπής, ακινητοποίησαν την παθούσα με χρήση βίας και αφαίρεσαν δύο χρυσά ρολόγια, μία χρυσή βέρα και δύο ρολόγια τσέπης
  • Το χρονικό διάστημα από 28-02-2013 έως και 01-03-2013 οι δράστες διέρρηξαν μονοκατοικία 86χρονης ημεδαπής και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα, ένα χρυσό κολιέ, ένα χρυσό βραχιόλι και το χρηματικό ποσό των (19.000) λέκε της αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, οικιακής βοηθού της ηλικιωμένης.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 03-03-2013 οι δράστες διέρρηξαν διαμέρισμα 84χρονης ημεδαπής, ακινητοποίησαν την παθούσα με χρήση βίας και αφαίρεσαν ένα χρυσό δαχτυλίδι, μία χρυσή αλυσίδα, μία χρυσή βέρα και το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 06-03-2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού αφαίρεσαν τόσο από τον 34χρονο ιδιοκτήτη όσο και από μία ημεδαπή φίλη του, ηλικίας 31 ετών, η οποία παρευρίσκονταν στο κατάστημα, το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του αγνώστου συνεργού, αλλά και για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σημειώνεται ότι φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων – κλοπιμαίων είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ανατρέχουν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις