ΤΑΞΙΔΙΑ

Hellas Airlines… τέλος.

Στον Βόλο ανακάλυψαν πρόσφατα αυτό που τα “Omorfa taxidia” έγραφαν από το καλοκαίρι. Ότι δηλαδή η εξαγγελία για την δημιουργία αεροπορικής εταιρείας αρχικά με το όνομα Volos Air και στην συνέχεια Hellas Airlines (για να μην παρεξηγηθούν οι Λαρισαίοι) ήταν μια παρωδία. Ο δημιουργός αυτής της κακόγουστης φάρσας, ένας κατά δήλωση του συνταξιούχος πιλότος από την Αμερική (φώτο) είναι εξαφανισμένος και αναζητείται για να δώσει εξηγήσεις στους υπαλλήλους του που δεν τους πλήρωσε ποτέ, αλλά και στην τοπική κοινωνία της οποίας υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, δηλαδή εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, χιλιάδες τουρίστες, ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ και ότι άλλο θα τους χάιδευε τα αφτιά.
Εδώ και πολλές μέρες τα γραφεία της εταιρείας είναι κλειστά ενώ όσοι προμηθευτές πρόλαβαν πήγαν και πήραν πίσω το εμπόρευμα τους (υπολογιστές γραφεία κλπ). Το τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας καθώς δείχνει να είναι κομμένο ενώ οι υπάλληλοι που έμεναν σε καταλύματα του ΕΟΤ καθώς πήγαν από την Αθήνα στον Βόλο για να δουλέψουν σε αυτήν την νέα εταιρεία, συνειδητοποίησαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους απένταροι, γεμάτοι οικονομικές υποχρεώσεις ως θύματα μιας απίστευτης κοροϊδίας. Ήδη κινούνται νομικά κατά του πρόεδρου της εταιρείας αλλά το πιο πιθανό είναι “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”
Καθώς κορόιδα πλέον δεν υπάρχουν ο γραφικός πρόεδρος της εταιρείας δεν κατάφερε να βρει “επενδυτές” για να χρηματοδοτήσουν την απίθανη φούσκα του. Νόμιζε ότι περιφερόμενος σε δημάρχους περιφερειάρχη, βουλευτές και μέσα μαζικής ενημέρωσης (όλοι τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες) θα έπειθε κάποιους για την σοβαρότητα του εγχειρήματος και θα τον χρηματοδοτούσαν καθώς όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων αυτό που ίδιος είχε να προσφέρει ήταν μόνο… η σύνταξη του. Πίστευε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα τον χρηματοδοτούσε για να φέρνει τουρίστες όπως κάνει και με την Ryanair.
Από την αρχή υποσχέθηκε παράλογα πράγματα που έκαναν τους ανθρώπους του αεροπορικού χώρου να γελάνε. Τα Airbus του που ποτέ δεν είδαμε θα πετούσαν από τον Βόλο στην Θεσσαλονίκη ή την Σκιάθο και άλλα τρελά δρομολόγια που στερούνται αεροπορικής λογικής. Επίσης θα πετούσε σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπη και όπως έλεγε θα γέμιζε τα αεροπλάνα από πάνω με επιβάτες και από κάτω με γεωργικά προϊόντα της περιοχής καθώς για αυτόν μαρουλάκια και τουρίστες είχαν τις ίδιες ταξιδιωτικές ανάγκες.
Από την αρχή ο πρόεδρος δεν έπειθε κανέναν εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κουβάλησαν αρκετό νερό στον μήλο του προέδρου. Είτε λόγω ασχετοσύνης είτε γιατί προσδοκούσαν διαφημιστικά και άλλα οφέλη, δημιούργησαν με τα γραφόμενα τους μια ωραιοποιημένη εικόνα για την Hellas Airlines. Οι ίδιοι τώρα θα βγουν και θα καταγγέλλουν…

Omorfa Taxidia

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις