ΛΑΡΙΣΑ

Ερώτηση Κέλλα για το διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις των αποστράτων

Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας αντίστοιχα, για τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις που υπέστησαν οι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει:

Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, είχε ως φυσική συνέπεια, σημαντική μείωση και στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αυτές είναι της τάξης του 15 έως 20%.

Επιπλέον, τα απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων, οι συντάξεις των οποίων θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή τα Μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων τους συνεχώς μειώνονται. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση του εισοδήματος των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Αν τα αρμόδια Υπουργεία προτίθενται να προβούν σε άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των ανωτέρω συμπολιτών μας, και ποιες θα είναι αυτές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις