ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Devon Graves / Buddy Lackey στη Λάρισα

Εμφανίζεται την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο Stage Club

Η τεράστια μορφή του Underground Αμερικάνικου Metal έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για σόλο ακουστικές εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ο μεγάλος εγκέφαλος και φοβερή φωνή πίσω από τους θρυλικούς Psychotic Waltz, ο Devon Graves γνωστός σε όλους μας με το πραγματικό του όνομα, Buddy Lackey θα επισκεφθεί τη χώρα μας κουβαλώντας μόνο την κιθάρα και το φλάουτο του καθώς και τη μυθική φωνή του για 4 εμφανίσεις όπου έχει προετοιμάσει πάνω από 20 τραγούδια από όλη την καριέρα του με Psychotic Waltz, Deadsoul Tribe και το προσωπικό Strange Mind και λογικά κάποιες διασκευές από τραγούδια που αγάπησε.

Ο Devon ή Buddy έρχεται στην αγάπημένη του Ελλάδα και στους ιδιαίτερους Έλληνες οπαδούς όπως χαρακτηριστικά λέει με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Επιστρέφει μετά τις θρυλικές εμφανίσεις της επανασύνδεσης των Psychotic Waltz τον περασμένο Απρίλιο και όπως έχει εκμυστηρευτεί και στο παρελθόν η πρώτη φορά που σκέφτηκε την ακόμη και την επανασύνδεση των Psychotic Waltz ήταν μετά την πρώτη του επίσκεψη με τους Deadsoul Tribe στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από την πρώτη φορά που ήρθα με τους Deadsoul Tribe, η εντύπωση που μου έμεινε ήταν «αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να ερχόμασταν εδώ μα τους Psychotic Waltz». Στην πραγματικότητα ήταν μάλλον η πρώτη φορά που σκέφτηκα την επανένωση της μπάντας, μόνο και μόνο για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Για να δω και μόνο την έκφραση στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων».

Τελικά τα κατάφεραν και είδαν τους Ελληνες οπαδούς να τους αποθεώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ελληνικό κοινό είναι ξεχωριστο για τους Psychotic Waltz και για τον Devon Graves. Αμέσως μετά την επανασύνδεση τους η μπάντα ανέβασε στη σελίδα της ανακοίνωση όπου δήλωναν την μεγάλη τους επιθυμία να παίξουν στην χώρα μας και καλούσαν έλληνες διοργανωτές να επικοινωνήσουν μαζί τους!!!

Οι Psychtic Waltz ξεκίνησαν σαν Aslan το 1986 και έγραψαν ένα ντέμο. Το 1988 έκαναν το ίδιο πράγμα σαν Psychotic Waltz αυτήν την φορά αφού ανακάλυψαν ότι το αρχικό τους όνομα προϋπήρχε. Από το ξεκίνημα της δισκογραφίας τους άρχισαν να καταθέτουν διαμάντια τα οποία πολλοί ανακάλυψαν αρκετά αργότερα και ακόμη περισσότεροι χρόνια μετά όταν η μπάντα είχε διαλυθεί δυστυχώς.

Κυρίως αυτό συνέβη με το κοινό τους στην Ευρώπη. Στην Αμερική από όπου και κατάγονται η τεράστια αξία τους δεν αναγνωρίστηκε ουσιαστικά ποτέ κάτι που ίσως να βοήθησε ακόμη και στην διάλυση τους, αφού η μπάντα δεν κατάφερε ποτέ να κυκλοφορήσει επίσημα κάποιο δίσκο της εκεί.  Η μπάντα με την επανασύνδεση και των πέντε αρχικών μελών της ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον και ετοιμάζει δίσκο που αναμένεται στο τέλος του 2013.

Με την κυκλοφορία του θρυλικού πλέον Social Grace το 1990 η μπάντα έγραψε ιστορία ευθύς εξ αρχής και ακολούθησαν άλλα τρία σπάνιας αξίας ηχογραφήματα. Το Into the Everflow 1992, το Mosquito του 1994 και το Bleeding του 1996 όπου έρχεται και η διάλυση της μπάντας. Ο Devon Graves ήταν ο πρώτος που αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν προσφέρει πλεον όσα θα ήθελε στο συγκρότημα.

Δημιούργησε στην συνέχεια τους Deadsoul Tribe όπου ήταν βασικός συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας αλλά και παραγωγός σε όλους τους δίσκους τους. Η συνεργασία του και στις 5 δουλείες τους με τον ντράμερ Adel Moustafa ήταν μνημειώδης και έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στους Deadsoul Tribe o Devon Graves παίζει φλάουτο πιο πολύ από ποτέ, ένα όργανο με το οποίο ασχολήθηκε λόγω του υπέρμετρου θαυμασμού του για τον μπροστάρη των Jethro Tull, Ian Anderson.

 

Ο Devon Graves έχει κυκλοφορήσει επίσης και μια εξαιρετική προσωπική δουλειά το 1993 με τίτλο ‘The strange Mind of Buddy Lackey’, η οποία επανακυκλοφόρησε πρόσφατα, ψηφιακά.

 

Μπορείς να τον αποκαλείς Devon μπορεί να τον αποκαλείς Buddy, δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει ότι είναι μοναδικός αλλά πολυδιάστατος και ξεχωριστός.  Ένας ιδιαίτερος και αυθεντικός καλλιτέχνη, μια τρομερή και φοβερή φωνή του progressive metal με  μεγάλη αγωνία και μεγάλη χαρά.

 

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του αμερικάνικου σκληρού ήχου ο οποίος έχει εμπνεύσει και επηρεάσει ορδές νέων μουσικών και δημιουργών, για 4 ξεχωριστές συναυλίες σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη!!!

 

Τη συναυλία της Λάρισας θα ανοίξουν οι Backwards, οι οποίοι δημιουργήθηκαν γι αυτόν αποκλειστικά το σκοπό, να προετοιμάσουν κατάλληλα την ατμόσφαιρα για την εμφάνιση του Devon Graves. Ένα σχήμα έκπληξη αποτελούμενο από κιθάρες και φωνή αποτελούμενο από 2 εξαιρετικούς Λαρισαίους μουσικούς. Για δούμε λοιπόν!!!

 

‘A Psychotic Waltz is a trip throughout time of the subconscious and conscious brain and can be an eclipse of time in somebody’s mind’

 

06 – 12 – 2012

 

Λάρισα

 

Είσοδος κοινού: 21 : 00

 

Ώρα Έναρξης: 21 : 30

 

Προπώληση: 12 €

 

Ταμείο: 15 €

 

Προπώληση Εισιτηρίων για τη Λάρισα:

 

•             Βενέδικτος Στόλλας, Παπαναστασίου 53, 2410 531 230

 

•             Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919

 

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις