ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναγράφουν από μηδενική βάση το φορολογικό νομοσχέδιο

Διαδοχικές επαφές με υπουργούς έχει σήμερα ο πρωθυπουργός

Διαδοχικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός ενόψει του τελικού σχεδίου που θα τεθεί υπόψιν των κομμάτων της συμπολίτευσης για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση και να διαφυλαχθεί η κυβερνητική συνοχή.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τίποτα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το φορολογικό δεν ισχύει, και πως όλα συζητούνται από «μηδενική βάση».

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση απέσυρε τη ρύθμιση για την φορολόγηση των εισοδημάτων άνω των 26.000 ευρώ με συντελεστή 45%.

Παράλληλα, αναζητά βελτιώσεις και στο ζήτημα του επιδόματος προς τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλη μείωση στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, καθώς η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών είναι όπως φαίνεται ειλημμένη απόφαση.

Πάντως, έως το τέλος Δεκεμβρίου, το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, όπως προβλέπει η πρόταση απόφασης της ομάδας εργασίας προς το Eurogroup με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου.

Tην Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του δημοσίου.

(skai.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις