ΛΑΡΙΣΑ

Εκτός δικτύου οι πηγές λόγω των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Ελασσόνα

Μετά τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας, ο Δήμος Ελασσόνας διερευνά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής Λάρισας τα ακριβή αίτια και βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή για το πόσιμο νερό.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, καθώς έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ιδιαίτερα μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελασσόνας και η Διεύθυνση Υγιεινής παρακολουθούν το φαινόμενο συστηματικά επιθυμώντας να διερευνήσουν τη συσχέτιση των βροχοπτώσεων με την ποιότητα του νερού, παρόλο που οι αλλεπάλληλες  μέχρι σήμερα αναλύσεις έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Επιμένοντας στην περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και μέχρι να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα ο Δήμος Ελασσόνας έθεσε τα νερά των πηγών εκτός του δικτύου ύδρευσης κατά τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων. Γεγονός που θα επαναλαμβάνεται, όταν απαιτείται, και όταν το νερό εμφανίζει θολότητα, όπως υποδεικνύει το ΚΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγιεινής.

Μέσα στο χειμώνα του 2013 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία  η ύδρευση από τις πηγές του Κεφαλοβρύσου, καθώς το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις