ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Υποστηρίζουν ότι υφίστανται εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου

Ενέργειες της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου, οι οποίες όπως υποστηρίζουν υποκινούνται από εκδικητικότητα, περιγράφει σε ανακοίνωση – καταγγελία ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.

Καταγγέλλει παραβατικές και εκδικητικές αποφάσεις σε βάρος εργαζομένων, καθώς και περιστατικό εκφοβισμού και τρομοκράτησης εργαζόμενης, «που είχε ως αποτέλεσμα να της προκαλέσει σοβαρό ψυχικό κλονισμό».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αρ. Ζαχαρόπουλος «αγνοεί προκλητικά βασικά εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων, που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης και δεν τους χορηγεί το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας που δικαιούνται με συνέπεια αυτή να χάνεται και μάλιστα αζημίως, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί».

Ο Σύλλογος μιλά για αδικαιολόγητη απόρριψη αλλεπάλληλων αιτήσεων χορήγησης κανονικής άδειας σε εργαζόμενους με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Διοικητικού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες ημέρες οφειλόμενης άδειας από το 2011 και 2012 ακόμη σε πολλούς εργαζόμενους.

Όπως λένε, εργαζόμενη που κατέθεσε δεύτερη αίτηση παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης παραμένει σε μια ιδιότυπη ομηρία.

«Ο Διοικητής δεν υπογράφει τη σχετική πράξη αποδοχής λόγω ενός ατυχούς περιστατικού που διημείφθη μεταξύ της υπαλλήλου και του αναπληρωτή Διοικητή κου Ντόκου, ο οποίος το προκάλεσε με εκφράσεις κατά της συναδέλφου του τύπου «Θέλεις να γίνω Κασσιδιάρης;».

Ο Διοικητής με αφορμή τα παραπάνω, με εκδικητικό τρόπο και με πρόφαση την πιθανή πειθαρχική δίωξη της εργαζόμενης, που σε καμιά περίπτωση δεν έβλαψε τα συμφέροντα του Νοσοκομείου, δεν υπογράφει την πράξη παραίτησης.

Εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα του νόμου δεν υπογράφει την σχετική πράξη αποδοχής με συνέπεια να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εργαζόμενη για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και στη ρύθμιση δανείου που έχει συνάψει, καθώς πλέον της έχει σταματήσει και η πληρωμή της από 27/9/2012.»

Στην ανακοίνωση περιγράφουν και ένα δεύτερο περιστατικό:

«Το τελευταίο, αλλά τραγικότερο όλων, είναι η πρόκληση ψυχικού κλονισμού σε συναδέλφισσα μετά από προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών σε βάρος της με εκφράσεις «κινδυνεύεις με απόλυση», «θα πας στον εισαγγελέα», διότι θεώρησε πλαστογραφία την υπογραφή που έβαλε σε χαρτί μεταφοράς ασθενούς, προκειμένου να εξυπηρετήσει, κατόπιν εντολής του Διευθυντή της κλινικής που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να χειρουργήσει και δεν μπορούσε να υπογράψει ο ίδιος.

Δυστυχώς μία ανώδυνη και τυπική διαδικασία, για την οποία λαμβάνει γνώση πάντα και ο Διοικητής ο οποίος εγκρίνει ή απορρίπτει την μεταφορά. Η γνωστή κόντρα του Διοικητή με τον Διευθυντή της κλινικής δημιούργησε παράπλευρο θύμα την συνάδελφο με τραγικές συνέπειες για την ίδια και την οικογένειά της».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο καλεί τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να παρέμβει «για να σταματήσουν τα νοσηρά φαινόμενα και να επανέλθει στο Νοσοκομείο μας εργασιακή ειρήνη και ανθρώπινες σχέσεις συνεργασίας».

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις