ΛΑΡΙΣΑ

Γράφτηκε ή δεν γράφτηκε το κείμενο;

Διαβάστε ανακοίνωση των εργαζομένων στην «Αρωγή»

«Εμείς οι εργαζόμενοι της Αρωγής, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο κείμενο που κυκλοφόρησε το Σάββατο σε εφημερίδα  και το οποίο παρουσιάστηκε σαν ανακοίνωση που γράφτηκε από τους 172 εργαζόμενους της Αρωγής οι οποίοι δε συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας.

Ξεκαθαρίζουμε, πως ουδεμία σχέση έχουμε με το περιεχόμενο του άρθρου το οποίο εμπνεύστηκε η διεύθυνση του κέντρου αποκατάστασης προκειμένου να σπείρει τη διχόνοια στο προσωπικό και για το οποίο ποτέ δεν είχε τη συγκατάθεσή μας, αφ’ ενός διότι δεν είμαστε απέναντι στους συναδέλφους μας και αφετέρου διότι το ίδιο το κείμενο δε γράφτηκε από εμάς.

Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με το ίδιο καθεστώς απλήρωτης εργασίας, αντιμετωπίζουμε από κοινού προβλήματα επιβίωσης.

Το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε κι εμείς σε κινητοποιήσεις-απεργίες-στάσεις εργασίας, προκειμένου να πιέσουμε για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα.

Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας φανερώνει την αδυναμία της να χειριστεί την ενότητα και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων, αλλά κυρίως την πρόθεσή της που δεν είναι άλλη απ’ το να μας διασπάσει σε (δήθεν) ευνοημένους και μη, προκειμένου να κρύψει τις δικές της ευθύνες απέναντι σε όλους εμάς που εργαζόμαστε μήνες τώρα χωρίς να αμείβεται η εργασία μας.

Είναι λοιπόν ανήθικο να χρησιμοποιείται η δική μας φωνή και βούληση και να στρέφεται ενάντια στο δίκιο των συναδέλφων μας, που είναι και δικό μας δίκιο.

Μέσα απ’ αυτό το άρθρο που ανήκει σε εμάς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και απαιτούμε όπως κι αυτοί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΩΓΗΣ

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας τονίζουν τα εξής :

«Με λύπη μας ,διαβάσαμε την ανακοίνωση της επιχείρησης (και όχι των συναδέλφων) στην οποία εργαζόμαστε και η οποία, άκομψα θα συμπληρώναμε εμείς, προσπαθεί να δημιουργήσει …”αντιπαλότητα” μεταξύ ημών ,οι οποίοι βρισκόμαστε σε καθεστώς επίσχεσης και των υπολοίπων συναδέλφων που  εργάζονται στην Αρωγή- EUROMEDICA…

Δεν θα πέσουμε στη παγίδα , θα σας υπενθυμίσουμε απλά το λόγο για τον οποίο αναγκαστήκαμε  να καταφύγουμε στο μέτρο αυτό. ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!

Επιμένουμε να λέμε ότι και οι υπόλοιποι 172 συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 5 μήνες και αντιμετωπίζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα αλλά ο καθένας για τους λόγους του δεν ακολούθησε το δρόμο αυτό.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι συνάδελφοι συνέταξαν και συμφώνησαν(!)  να κοινοποιηθεί τέτοιου είδους δήλωση συμπαράστασης προς την επιχείρηση. Αν πάλι πραγματικά το έκαναν, εμείς θα κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους  το έπραξαν.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Απρίλιο του 2010 αντιμετωπίζουμε προβλήματα ΜΗ έγκαιρης καταβολής των μισθών μας (2 με 5 μήνες απλήρωτοι) και ουσιαστικά 2μιση χρόνια τώρα στηρίζουμε με τις βοήθειες των δικών μας ανθρώπων και των λίγων οικονομιών που τυχόν είχε ο καθένας από εμάς, την επιχείρηση ΑΡΩΓΗ, η οποία  όμως δε χρειάστηκε παρά μόνο λίγα 24ωρα για να τα ξεχάσει όλα αυτά και να μας “βαφτίσει” εχθρούς.

Δεν ζητούμε ελεημοσύνη, είναι απόλυτη ανάγκη επιβίωσης να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα . Δεν αρνούμαστε τη δουλειά μας, τη χρειαζόμαστε. Αφήστε τις  “έριδες” που τάχα υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων  και καταβάλετε έστω μία προσπάθεια να βρείτε λύση για ΟΛΟΥΣ»!

Η “μικρή”, υπό καθεστώς επίσχεσης ,ομάδα Θεραπευτών ΑΡΩΓΗΣ- EUROMEDICA

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις