ΛΑΡΙΣΑ

Το ρεαλιστικό και το αναγκαίο της πολιτικής του ΚΚΕ

Τα 94 χρόνια του κόμματος τίμησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας

Στη κατάμεστη αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε κεντρική πολιτική ομιλία και αφηγηματικό-μουσικό δρώμενο.

Ο κεντρικός ομιλητής Γ. Χαρίτος γραμματέας της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μέλος της Κ.Ε. μεταξύ άλλων  τόνισε τα εξής :

«..Το Κόμμα μας,  μέσα σ’ αυτή την πολυκύμαντη διαδρομή των 94 χρόνων, γαλούχησε γενιές επαναστατών – κομμουνιστών, έδωσε τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Σήμερα, βαδίζοντας προς το 19ο Συνέδριό του, έχοντας κατακτήσει την επαναστατική στρατηγική που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες εξέλιξης της ταξικής πάλης, πιο έμπειρο και οπλισμένο με τα διδάγματα και τα συμπεράσματα της επιστημονικής μελέτης, τόσο  της Ιστορίας του, όσο και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ου αιώνα, ρίχνεται πιο αποφασιστικά στη μάχη.

Η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει ως Κόμμα σήμερα, ανταποκρίνεται στα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι να οργανωθεί και να παλέψει στο χωριό του, να συντονίσει το βηματισμό του με τους εργάτες και τους βιοπαλαιστές στην πόλη, να ακουμπήσει στην πρόταση του ΚΚΕ.

Το ρεαλιστικό και το αναγκαίο δεν το καθορίζει ο πολιτικός συσχετισμός δύναμης, αλλά η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις