Παρασκήνιο

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει;

Ενδιαφέρον δημοσίευμα με … ονοματολογία γύρω από την επιλογή του νέου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Πρόκειται για σχόλιο που υπογράφει ο Βαγγέλης Κακάρας στα «Ψιθυριστά» της σημερινής «Ελευθερίας».

Μεταφέρουμε αυτούσιο πιο κάτω το σχόλιο, καθώς το δημοσιογραφικό – και όχι μόνο – ενδιαφέρον εντείνεται …

«ΚΑΤΙ φαίνεται πως έχει αλλάξει στην κατανομή των θέσεων των νέων περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και τα νεότερα σενάρια, θέλουν τη ΝΔ να έχει… αυξημένες πιθανότητες να πάρει τη θέση της Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Καλά πληροφορημένες πηγές λοιπόν, ενημερώνουν τη στήλη, με τα σενάρια, που αφορούν σε όλες τις εκδοχές της τρικομματικής κυβέρνησης ακόμη και σε κάθε φύλο!

Αν λοιπόν πάρει τη θέση ΝΔ, δύο κυρίες φαίνεται πως διατηρούν προβάδισμα. Η αντιδήμαρχος Λάρισας Ελένη Ξυνοπούλου και η διευθύντρια του 7ου Λυκείου Λάρισας και στέλεχος της ΔΑΚΕ Βασιλική Ζιάκα.

Αν προτιμήσουν άνδρα, τότε ακούγεται το όνομα Καρδιτσιώτη δασκάλου ο οποίος θήτευσε στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου.

Ακούγεται επίσης και ο μαθηματικός Γιάννης Παπαγεωργίου, επί σειρά ετών υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λάρισας.

Αν τη θέση πάρει το ΠΑΣΟΚ, και με πιθανότερη εκδοχή το «βέτο» της ΔΑΚΕ στο πρόσωπο της σημερινής διευθύντριας Κωνσταντινιάς Πράντζου, ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας και Βολιώτης στην καταγωγή Μ. Καρανίκας αλλά και ο Λαρισαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ Θ. Νταφούλης.

Μακρινό ως ενδεχόμενο αλλά ακούγεται και η «μεταγραφή» από την υγεία, του μαθηματικού και διοικητή του ΓΝΛ Κ. Καραμπάτσα.

Όπως ακούγεται και το όνομα του διευθυντή δημοτικού σχολείου και πρώην γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Σωτήρη Βούλγαρη.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. τώρα, αν προκύψει θέση στη Θεσσαλία, ακούγεται πως θα προταθούν ο προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θ. Μπεχλιβάνης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Δοδοντσάκης.

Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται, δεν σημαίνει ότι και οι ίδιοι το… ξέρουν κιόλας!»

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις