Παρασκήνιο

Θωμάς Ψύρρας εναντίον Αδωνι Γεωργιάδη

Μια ιδιόμορφη «μονομαχία» των δύο πολιτικών σχετική με το δικαίωμα οπλοφορίας των βουλευτών!

Η μονομαχία φυσικά είναι – ευτυχώς – μόνο λεκτική, φιλοξενείται στις στήλες του σημερινού φύλλου της «Εφημερίδας των Συντακτών» και αφορά στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι οι βουλευτές να περιφέρονται οπλισμένοι ως καουμπόηδες, όπως πρεσβεύει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι το δικαίωμα της οπλοφορίας των βουλευτών είναι ορθό διότι πράγματι ούτως ή άλλως η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι αποτελούν εν δυνάμει στόχους, γι’ αυτό και τους διαθέτει άλλωστε αστυνομική συνοδεία. Θα ήταν παράλογο από τη μία να τους θεωρεί στόχο και να τους φυλάει και από την άλλη να μην τους παραχωρεί άδεια οπλοφορίας εάν το ζητήσουν, τονίζει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Εντελώς διαφορετική είναι η οπτική του Λαρισαίου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος – χρησιμοποιώντας ευφυώς και την … φιλολογική του ιδιότητα – επισημαίνει ότι ο βουλευτής πρέπει να είναι εξοπλισμένος  α) με γνώση της πραγματικότητας, β) με επίγνωση του προβλήματος που τίθεται προς επίλυση, γ) με διάθεση για συζήτηση (συν + ζήτηση), δηλαδή για από κοινού αναζήτηση της συμφερότερης λύσης για το καλό των πολιτών. Αυτά είναι τα «όπλα» που καλείται να φέρει ο κάθε βουλευτής.

Πρόκειται ασφαλώς για τη «σύγκρουση» δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων …

Μ.Κ.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις