ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μια … εντελώς ΑΜΑΝ βιβλιοπαρουσίαση!

Το 7ο συνεχόμενο ανεκδοτολόγιο – ημερολόγιο παρουσίασε και στη Λάρισα ο Γιάννης Σερβετάς

Στην παρουσίαση ενός βιβλίου, συνήθως ακούς τις απόψεις διάφορων «ειδικών», άντε και δυο κουβέντες – συνήθως συνεσταλμένες – του ίδιου του συγγραφέα, εν μέσω συγγενών και φίλων που φυλλομετρούν σιωπηλοί το πόνημα, ενδεχομένως υπό τους ήχους … chill out μουσικής.

Αυτό στο οποίο είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε το μεσημέρι του Σαββάτου στο θέατρο ΟΥΗΛ της Λάρισας ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία …

Η γνωστή τηλεπερσόνα-  και όχι μόνο – Γιάννης Σερβετάς, μας επισκέφτηκε άλλη μία φορά προκειμένου να παρουσιάσει το 7ο κατά σειρά ανεκδοτολόγιο – ημερολόγιο 2013 που κυκλοφορεί όπως πάντα από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» και το «Ράδιο Πόλις 99,4», ενώ στο πλευρό του Γιάννη Σερβετά ήταν ο ραδιοφωνικός του συνεργάτης Βασίλης Δέλιος.

Για περισσότερες από δύο ώρες, ο αεικίνητος συνοδοιπόρος των «Ράδιο Αρβύλα», μίλησε για τα πάντα, είπε ανέκδοτα, τραγούδησε, χόρεψε, μας έκανε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να τον ράνουμε με λουλούδια, επιβεβαίωσε αυτό που υποψιαζόμασταν για την παρουσία του : Αυτό που βλέπεις, είναι!

Ίσως να βοήθησε το γεγονός ότι μεταξύ του κοινού ήταν κι ο πολύ καλός του φίλος και πρώην συνεργάτης του στους «ΑΜΑΝ» Βασίλης Πιπέρης, που αναρρώνει μετά το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σερβετάς, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις στιγμές. «Όλη μου η ζωή είναι στιγμές», είπε, «κι αυτές πρωταγωνιστούν στα βιβλία μου». «Όπως είμαι και μιλάω, έτσι ακριβώς γράφω», τόνισε.

Κι αυτό το βιβλίο είναι κυρίως αστείο, περιέχει όμως και κάποιες ιδιαίτερες πινελιές.

Συνομιλώντας με το κοινό, ο Γιάννης Σερβετάς μίλησε για τον … «μπαξέ» πατέρα του που ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι «έφυγε», τη μητέρα του Παναγιώτα, την αδερφή του, την αγαπημένη του ανιψιά, τον 17χρονο γιο του, τη γιαγιά που τον ενέπνευσε να πλάσει τον σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του, τους ΑΜΑΝ και τα ατέλειωτα γυρίσματα με τον Βασίλη Πιπέρη, τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, το πολυαγαπημένο του ραδιόφωνο, την πετυχημένη εμμονή να μείνει και να εργαστεί στη Σαλονίκη …

Όσοι βρεθήκαμε το μεσημέρι στο θέατρο ΟΥΗΛ, μόνο να ευχαριστήσουμε μπορούμε τον Γιάννη Σερβετά για το υπέροχο δίωρο που μας πρόσφερε.

Όλοι οι υπόλοιποι, θα περάσετε ακόμα καλύτερα διαβάζοντας το ανεκδοτολόγιο – ημερολόγιο 2013 …

(Ρεπορτάζ και φωτογραφίες : Μενέλαος Κατσαμπέλας για την onlarissa.gr)   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις