ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον Παλαμά την Κυριακή η αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 στον Παλαμά , στην έδρα του Αμφικτιονικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναγιώτης Παλαμάς , διδάσκαλος του γένους».

Καραγκούνηδες από όλη την πεδινή Θεσσαλία θα συναντηθούν , για να συζητήσουν με τους  Αμφικτίονες τον τρόπο ανάδειξης της ιστορίας των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας , η οποία για πολλά χρόνια καλυπτόταν από πυκνή ομίχλη , λόγω έλλειψης ειδικών μελετών (ιστορικών , κοινωνικών , λαογραφικών κ . ά .) αλλά και τη δράση της Αμφικτιονίας καθώς και την παραπέρα πορεία της.

Στόχος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων , που δημιουργήθηκε το 2009 στον Παλαμά , είναι να παραδώσει στις επόμενες γενιές τον πλούτο των πολιτιστικών στοιχείων των προγόνων της , αλλά και να αφυπνίσει τους νέους για παραπέρα έρευνα , ώστε να γνωρίσουν την ιστορία των Καραγκούνηδων προγόνων τους , οι οποίοι δημιούργησαν έναν από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους ελληνικούς πολιτισμούς .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τις προσκεκλημένες αρχές του τόπου μας , απονομή ψηφισμάτων της Αμφικτιονίας στον τ. Δήμαρχο Παλαμά , Βασίλειο Καραδήμο , τον εμπνευστή και υποστηρικτή  του Α΄ Καραγκούνικου Ανταμώματος και στον Κων/νο Κουφογάζου , Δήμαρχο Πύλης Τρικάλων , ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία του Β΄Καραγκούνικου ανταμώματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις