ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μάζεψαν 32.000 καπάκια για ένα καροτσάκι!

Πρωτοβουλία μαθητών, γονέων και δασκάλων στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, το ενδιαφέρον συνεχώς να αυξάνεται και την ικανοποίηση, που προκύπτει μέσα από τη δράση αλληλεγγύης, να έχει κυριεύσει τα αισθήματά τους, οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κατάφεραν και μάζεψαν ήδη, μέσα στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του σχολείου, 32.000 πλαστικά καπάκια!

Αφορμή, στάθηκε η συνεργασία που προέκυψε μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού (με την Πρόεδρο κα Ελένη Μπουρτζή), του αθλητή- παραολυμπιονίκη κ. Γ. Αλεξάκη και του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Λαμίας, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη και συνδρομή της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ο στόχος, ήταν με την πρωτοβουλία αυτή, να γίνει συλλογή πλαστικών καπακιών και όταν συγκεντρωθεί αριθμός άνω των 25.000 να παραδοθεί στους υπεύθυνους, ώστε η σχολική κοινότητα να παραλάβει και να παραχωρήσει σε πρόσωπο ή τοπική μονάδα υγείας, ένα αναπηρικό καροτσάκι ή άλλο χρήσιμο εργαλείο σε ΑμεΑ.

Ο πρώτος στόχος … υλοποιήθηκε, αφού συγκεντρώθηκαν πολλαπλάσια τελικά καπάκια, ωστόσο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, δε σταματούν τη συλλογή των… καπακιών και συνεχίζουν, έχοντας μάλιστα συμμάχους παιδιά από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και του Τμήματος Κωπηλασίας του ΟΕΑ- ΝΑΒ.

Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τους αθλητές των δύο συλλόγων, καθώς και όλους όσοι βοηθούν στην επίτευξη του στόχου.

(magnesianews.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις