ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όμορφες φάσεις και βραβεύσεις στη γιορτή των παλαιμάχων

Λιγοστοί ανεγκέφαλοι έβρισαν το Νίκο Γκάλη

Παρότι κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν τη γιορτή του μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο το φιλικό ολοκληρώθηκε με τους παλαίμαχους παίκτες που αγωνίστηκαν να προσφέρουν όμορφο θέαμα και να ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν.

Στο φιλικό αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Μπόνι, Ρίβερς, Λέβινγκστον, Μπάρλοου, Ρεντζιάς, Μπουντούρης και Πρέλεβιτς, με τον τελευταίο μάλιστα να βραβεύει και τον Νίκο Βεζυρτζή στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Κάποιοι, πάντως που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο προσπάθησαν να χαλάσουν τη μεγάλη γιορτή, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του Γιάννη Ιωαννίδη και του Νίκου Γκάλη με την πλειοψηφία, όμως των 3.500 που βρέθηκαν στο κλειστό να τους αποδοκιμάζουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο 25΄ διμοιρία των ΜΑΤ έβγαλε από τις κερκίδες του Αλεξανδρείου τους 200 περίπου οπαδούς του ΠΑΟΚ λόγω της συμπεριφοράς τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι – που μικρή σημασία έχει άλλωστε – οι μπλε ήταν εκείνοι που επικράτησαν με 94-80, ενώ ο Κλιφ Λέβινγκστον αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στην ομιλία του τόνισε πώς “η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μου”.

Εκτός από τον κύριο Βεζυρτζή βραβεύτηκε και ο άλλοτε πρόεδρος του Ηρακλή, Κώστας Χαϊτογλου από τον Κακιούση, με τον κόσμο να χειροκροτάει, όπως βραβεύτηκε και ο παλιός πρόεδρος του Άρη, Άκης Μιχαηλίδης από τον Βασίλη Λυπηρίδη.

Οι παλαίμαχοι πρόσφεραν όμορφες φάσεις, με τον Ευθύμη Ρεντζιά να κάνει ένα εξαιρετικό κάρφωμα, ενώ όποιος παίκτης πατούσε στο παρκέ κέρδιζε και το χειροκρότημα του κόσμου που πήγε στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσει παλαιές δόξες που πάτησαν τα ελληνικά παρκέ.

Συγκίνηση Μπόνι

Ο πρώην παίκτης του Άρη, Μάριο Μπόνι  ήταν μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς στην Προύσα το 1997 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος το 1998 – στο Final Four που είχε διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο σημείωσε 22 πόντους.

Ο Μπόνι συγκινήθηκε από την αποθέωση που γνώρισε μετά το τέλος του παιχνιδιού και ευχαρίστησε την Θεσσαλονίκη για την αγάπη της στο πρόσωπό του ενώ υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα.

Άσπροι: Κακιούσης, Κωνσταντινίδης, Χρυσανθόπουλος 4, Νικολαϊδης 6, Παναγιωτίδης 6(2), Παπαδόπουλος 7, Μπέρκοβιτς 8, Μπουντούρης 8, Τζάμσι 10, Λέβινγκστον 6(1), Μπάκναλ 4, Σταυρόπουλος 3(1), Βάρνερ 18(3).

Μπλε: Λυπηρίδης, Κολντεμπέλα 4, Πρέλεβιτς 7(1), Κόρφας 6(2), Μπαλογιάννης 14(2), Γαλακτερός 5(1), Ρίβερς 7(1), Δοξάκης 3(1), Τσέκος 2, Ρεντζιάς 10, Μπόνι 22(3), Μπάρλοου 3, Μασλαρινός 8(2), Σιγάλας 3.

(sport24.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις