Παρασκήνιο

Εκλογές κάθε δύο χρόνια για τους Λαρισαίους καθηγητές

Συνέλευση προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το πεπαλαιωμένο και αντιλειτουργικό καταστατικό της τοπικής ΕΛΜΕ

Άλλη μία προσπάθεια θα κάνουν οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εκσυγχρονίσουν το καταστατικό της ΕΛΜΕ την προσεχή Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο, όπου και θα πραγματοποιηθεί καταστατική γενική συνέλευση του κλάδου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, «η παραπάνω ενέργειά μας υπαγορεύεται από παλιότερη απόφαση- πρόταση της ΟΛΜΕ αλλά και από παλαιότερες αποφάσεις- προτάσεις της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Επιπλέον το γεγονός ότι κάθε δεύτερη χρονιά διεξάγονται τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (για αιρετούς, Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και για το συνέδριο της ΟΛΜΕ) δημιουργεί τεχνικά προβλήματα όπως (άδεια, μετακινήσεις συναδέλφων) και προβληματισμούς στην τοπική κοινωνία.

Προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το καταστατικό της ΕΛΜΕ Λάρισας, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά σ αυτή τη Γ.Σ., για να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία , ώστε να ψηφίζουμε κάθε δυο χρόνια το μήνα Μάιο».

Αντίστοιχη απόπειρα είχε συμβεί προ τριετίας, αλλά σκόνταψε τότε στις αντιδράσεις συγκεκριμένης μερίδας συνδικαλιστών, ενώ ζητούμενο παραμένει και η συμμετοχή των καθηγητών στην επικείμενη γενική συνέλευση, καθώς η απαρτία δεν είναι εξασφαλισμένη.

Πάντως, άσχετα με τις επί του θέματος εξελίξεις, η ΕΛΜΕ πραγματοποιεί κανονικά και φέτος εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ημέρα που και πάλι τα γυμνάσια και λύκεια του νομού θα μείνουν κλειστά …

Ο Παρατηρητής 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις