ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χρήμα και νέος νευροχειρουγός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Διαβεβαιώσεις πως υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία όλων των νοσοκομείων έδωσε σήμερα ο νέος ΔΥΠΕάρχης Λάζαρος Μακρής, παρουσιάζοντας παράλληλα και μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως εξήγησε ο κ. Μακρής «ηΗ Διοίκηση της 5ης Υ.Πε., παρά την στενή δημοσιονομική πολιτική, είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν τις απαραίτητες πιστώσεις, ώστε σταθερά και αδιαλείπτως να μπορούν να προβαίνουν στις έγκαιρες παραγγελίες των απαραίτητων υλικών και φαρμάκων.

Τα Νοσοκομεία μας ενισχύονται με επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε ότι αφορά τα ταμειακά τους διαθέσιμα, πλέον των όσων διαθέτουν σήμερα. Συγκεκριμένα, στην 5η Υ.Πε. εισρέουν πόροι της τάξης των 24 εκατομμυρίων Ευρώ.

Συνεπώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ελλείψεις υλικών. Οι ασθενείς δεν κατανοούν τα περί διοικητικών διαδικασιών και ορθώς δεν δικαιολογούν τις ελλείψεις, όταν και εφόσον αυτές παρατηρούνται».

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΥΠΕ

Για την κάλυψη των κενών, ο κ. Μακρής εξήγησε πως «η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. σε συνεννόηση με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ζήτησε και αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις για 70 θέσεις επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικού και παραϊατρικού), προκειμένου να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας.

Επίσης μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., προσλήφθηκαν 21 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, και απομένει η πρόσληψη ακόμη τεσσάρων γιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας».

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ σημείωσε επίσης πως «μετά από έναν πρώτο κύκλο διερευνητικών επαφών και συζητήσεων και προκειμένου άμεσα και σε πρακτικό επίπεδο να αντιμετωπισθούν κενά σε ιατρικό πρωτίστως προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. προχώρησε στις παρακάτω αποφάσεις και μετακινήσεις:

1ο. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ενισχύεται με έναν νευροχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις εφημερίες. Αυτό θα εξυπηρετήσει αφενός μεν τους ασθενείς και τους οικείους τους, αφού θα σταματήσει την συνεχή διακίνηση τους προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, συμβάλλοντας στην ασφαλέστερη αντιμετώπιση τους και αφετέρου στην ελάφρυνση του ΕΚΑΒ και στην αποδοτικότερη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

2ο. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ενισχύεται με γιατρό, ο οποίος μετακινείται από την ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Έτσι, η ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, στην οποία υπηρετεί ένας μόνο γιατρός μέχρι σήμερα, ενισχύεται από την ΩΡΛ κλινική της Λάρισας, στην οποία υπηρετούν τέσσερις. Επίσης, συντόμως  αναμένουμε με ικανοποίηση την πρόσληψη δύο οδηγών ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Αργαλαστής.

3ο. Η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ενισχύεται με έναν ιατρό επιπλέον από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Σημειώνουμε ότι στη ΜΕΘ Τρικάλων υπηρετούν τέσσερις (4) γιατροί, ενώ στην ΜΕΘ Καρδίτσας εφτά (7). Επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ενισχύεται με έναν επιπλέον οδοντίατρο, ο οποίος μετακινείται από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων διαθέτει έναν (1) οδοντίατρο, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν μέχρι σήμερα τέσσερις (4).

4ο. Το Ακτινολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα και με την μετακίνηση ενός Τεχνολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έλλειψη Τεχνολόγων, η 5η Υ.Πε. πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας – η ικανοποίηση του αιτήματος είναι ζήτημα χρόνου – την πρόσληψη δύο (2) επικουρικών τεχνολόγων. Έτσι, δεν αμβλύνεται απλά το πρόβλημα, αλλά αντιμετωπίζεται επαρκώς σε πρώτη φάση. Επίσης εγκαίρως πρόκειται να αντιμετωπισθεί το κενό που θα προκύψει, μετά την αποχώρηση του δ/ντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με την στελέχωση ιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων».

Καταλήγοντας ο κ. Μακρής σημείωσε πως «επειδή οι μετακινήσεις δεν είναι στατική, αλλά μία δυναμική διαδικασία, η 5η Υ.Πε. παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων με την δυνατότητα παρέμβασης και απώτερο στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασθενών σε κάθε νοσοκομείο, όταν αυτό απαιτηθεί. Η συνισταμένη των προσπαθειών μας υπακούει στον όρο, ότι όλοι οι πολίτες δικαιούνται την ίδια πρόσβαση στο Εθνικό μας σύστημα υγείας».

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις