ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Λάρισα εμφανίζεται ο Sivert Høyem

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Stage

Τα εισιτήρια εξαντλούνται, εξασφαλίστε τα εισιτήρια σας, άμεσα!!!

Οι Madrugada ήταν μια μπάντα που αγαπήθηκε όσο λίγες από το Ελληνικό κοινό και δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Αγαπημένος του Ελληνικού κοινού ο τραγουδιστής τους Sivert Hoyem κρατάει ακόμη τη σημαία ψηλά και μας συγκινεί ασταμάτητα από την εποχή των Madrugada ως σήμερα ακόμη με τις εξαιρετικές του προσωπικές δουλειές.

Η ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, η ευκρίνεια της αντίληψης του, η τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του περιέχονται σε όλες τις ηχογραφήσεις του αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις του, στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό και μοναδικό σε κάθε ερμηνεία.

Ο Sivert Hoyem τελευταία φορά επισκέφθηκε την Λάρισα με την θρυλική του μπάντα πριν μερικά χρόνια και τώρα θα είναι και πάλι εδώ, πρώτη φορά σε μία σόλο ακουστική εμφάνιση «γυμνός» σε μια προσωπική διαδρομή στο Stage Club την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Σίγουρα θα είναι η καλύτερη συναυλιακή βραδιά του 2012.

Το 4ο studio άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Sivert Høyem τιτλοφορείται « Long Slow Distance». «Αυτό το album με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά μου».  Το άλμπουμ σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του. ‘Οι προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την Americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα,’ όπως εξηγεί ο ίδιος ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa – που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας –έχουν επηρεαστεί από πολλαπλές νέες κατευθύνσεις , όπως το  black metal των 90’s, την industrial noise, το krautrock και την Γαλλική ποπ.  Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι πρωτόγνωρο.

‘Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάναμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό,’ εξηγεί ο Høyem. Θεματικά μπορεί να περιγραφεί ως «ωμή ειλικρίνεια».

Η λογοτεχνία και η τέχνη είναι σημαντικής πηγές έμπνευσης για τον Sivert, και η  μουσική είναι συχνά αγκυροβολημένη σε τοπία βγαλμένα από την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Το άλμπουμ είναι γεμάτο από μεγαλοπρεπείς και σκοτεινούς ήχους καθώς και γυμνές μπαλάντες και μας δείχνει ότι ο Sivert συνεχίζει να παραδίδει άλμπουμ διαμάντια στην Ευρωπαϊκή δισκογραφία όπως αυτά που δημιούργησε με τους Madrugada.

Ο Høyem απολαμβάνει την απευθείας επικοινωνία με τους οπαδούς του μέσω των social media και πιστεύει ότι οι fans του σίγουρα θα απολαύσουν το Long Slow Distance. Φυσικά προτιμάει την προσωπική επαφή και αυτή τη στιγμή περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη με αφορμή τον νέο δίσκο του. Η περιοδεία του δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω την Ελλάδα, μία από τις αγαπημένες του χώρες όπου έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Αυτήν την φορά κάνει στάση σε πέντε πόλεις και επιτέλους επιστρέφει στη Λάρισα την οποία έχει να επισκεφθεί από τον καιρό των Madrugada. Όπως δήλωσε πρόσφατα ‘θα έρθω μόνος μου με τις κιθάρες μου αυτή τη φορά και θα παίξω τραγούδια από όλη την καριέρα μου και φυσικά και κάποια κλασσικά κομμάτια των Madrugada που οι φίλοι μας αγαπάνε πολύ’.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου λοιπόν στο Stage Club της Λάρισας περιμένουμε μία από τις μεγαλύτερες φωνές της Ροκ μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια για μια ξεχωριστή βραδιά!!!

PHASE

Το συγκρότημα των Phase ξεκίνησε το ταξίδι του το 2008 και από τότε προσπαθούν μανιωδώς να εξερευνούν καινούργιες ιδέες και εμπειρίες τις οποίες αποκωδικοποιούν μέσα από το δικό τους πρίσμα. Αυτό που ο τύπος και ο κόσμος τους χαρακτηρίζει σαν ένα σφιχτό κράμα από psychedelic, alternative και progressive rock.

Πέρα από τις δικές τους συναυλίες άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός Ελλάδος, οι Phase έχουν μοιραστεί την σκηνή με ιστορικές μπάντες αλλά και ιδιαίτερους καλλιτέχνες που είναι πολύ κοντά μουσικά όπως o Jeff Martin των Tea Party, o Danny Cavanagh των Anathema, η Anneke Van Giersbergen των Gathering, και αρκετούς άλλους.

Στην αρχή του 2010 το ψηφιακό τους single ‘ Perdition’ επιλέχθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Microsoft ‘Playlist Seven’! Αξιοσημείωτο γεγονός επίσης είναι η συμμετοχή του Duncan Patterson των Anathema,στο εκπληκτικό ‘ Ibidem’ το οποίο είναι το σημείο αναφοράς του πρώτου δίσκου τους, το τρομερό ‘ In Consequence’ το οποίο είναι ένα σκοτεινό, μυστηριώδες και ταξιδιάρικο άλμπουμ όπου η ροκ μουσική συναντά τους folk και industrial ήχους με έναν εκπληκτικό τρόπο και συνοδεύεται αριστουργηματικά από το εξαιρετικό τους artwork που συναντάμε σε κάθε δραστηριότητα τους.

Με τους Phase εύκολα μπορείς να κατεβάσεις διακόπτες, να χαλαρώσεις και να αφεθείς ελεύθερος να  ταξιδεύεις στις ιδιαίτερες συχνότητες τους.

Οι Phase έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό ακουστικό σετ για να ανοίξουν την συναυλία του Sivert Hoyem με τον πιο κατάλληλο τρόπο και με τον απαιτούμενο σεβασμό σε έναν καλλιτέχνη του οποίου δηλώνουν αμετανόητοι θαυμαστές.

Στο Stage Club της Λάρισας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πρέπει να έρθεις από νωρίς αλλιώς θα γευτείς μία δόση της μαγείας και όχι όλη την ιεροτελεστία!!!

Είσοδος κοινού: 21 : 15

Ώρα Έναρξης: 21 : 45

Προπώληση: 18 €

Ταμείο: 22 €

Προπώληση Εισιτηρίων:

•             Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση : Alive Art Performances

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις