ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιητική εκδήλωση από τη Θ.Ο.Ε.ΛΑ. για το Νικηφόρο Βρεττάκο

Η Θ.Ο.Ε.ΛΑ. (Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Λάρισας) συμμετέχει και τη φετινή χρονιά στον εορτασμό του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, για το έτος του ποιητή, Νικηφόρου Βρεττάκου και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται και φέτος από την Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης).

Για 4η χρονιά υλοποιείται ποιητική εκδήλωση, με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ταυτόχρονα, από τη Θ.Ο.Ε.ΛΑ. και είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας Εκπαιδευτικών (Δασκάλων, Καθηγητών), φοιτητών, μαθητών, αλλά και φίλων Λαρισαίων, που ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά στην πόλη μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διαβάστηκαν το καλοκαίρι σχεδόν όλες οι ποιητικές συλλογές του Νικηφ. Βρεττάκου κι έπειτα έγινε η επιλογή των ποιημάτων, τα οποία θα πλαισιώσουν την ποιητική βραδιά.

Για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν στη Λάρισα, για 1η φορά, καινούρια τραγούδια, γραμμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, από τη δασκάλα μουσικής και συνθέτρια : Ράνια Τσοχατζή – Γκάγκα, η οποία ετοίμασε για φέτος 6 νέες μελωδίες.

Αυτό αποτελεί από μόνο του, μια πρωτοτυπία για την περιοχή μας. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Θόδωρας Κανάκης και η Ντίνα Σδράλλη, ενώ στο φλάουτο θα  συνοδεύει η Γεωργία Βουλγαράκη. Επίσης, το μέλος της ομάδας, Μαριέττα Χαρταλάμη, θα παρουσιάσει τη σύγχρονη χορογραφία «Δυο άγγελοι».

Η εκδήλωση θα είναι και πάλι σε μοντέρνο ύφος, δηλαδή ένα πολυθέαμα, με προβολή φωτογραφιών, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικές δράσεις από 15 μέλη της Ομάδας, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χορογραφία, ακρόαση ηχητικού  ντοκουμέντου, αλλά και δυναμικών σκηνικών που εξελίσσονται στη διάρκεια της παράστασης.

Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών, η βιογραφία και η εργογραφία του ποιητή. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο καθηγητής Γιουρούκης Αργύρης, ενώ το ραντεβού είναι στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, στις 8:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις