ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το ποιητικό έργο του Δημήτρη Κρανιώτη στο Βόλο

Τιμήθηκε με διδακτορικό στην ποίηση ο Λαρισαίος γιατρός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ποιητικού έργου του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, στον Βόλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον Δημήτρη Κρανιώτη τιμητικός διδακτορικός τίτλος στην ποίηση («Doctorate of Arts in Poetry») από την International Art Academy, μία σημαντική διάκριση καθώς απονέμεται για δεύτερη φορά σε Έλληνα ποιητή.

Για την ποιητική συλλογή «Νοητή Γραμμή» μίλησε ο φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής ο οποίος τόνισε: «Η ποίηση του Δημήτρη Π. Κρανιώτη ακούγεται σήμερα τόσο επικαιρική και τόσο χρήσιμη σε ώτα ίσως πολλών μη ακουόντων.

Μέσα στη δίνη του προσωπικού αλλά και εθνικού μας σπαραγμού σήμερα αποστασιοποιούμαστε από το είναι μας, ξεμακραίνουμε από την ψυχή μας, ουδετεροποιούμαστε τραγικά. Είναι καιρός να ακούσουμε έναν ποιητή.»

Για την ποιητική συλλογή «Ενδόγραμμα» μίλησε ο ποιητής Κυριάκος Κυτούδης ο οποίος ανέφερε: «Ανήσυχο πνεύμα ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, οξυδερκής, τις περισσότερες φορές λακωνικός στο λόγο του, καταιγιστικός και τεχνίτης.

Η λακωνικότητά του δεν είναι τυχαία, αφού εντέχνως παραλείπονται συντακτικοί όροι ή λέξεις, που μπορεί εύκολα να εννοηθούν. Η ποίησή του επαληθεύει ρήσεις μεγάλων ανδρών όπως του Τσέχωφ: «Η τέχνη της γραφής είναι η τέχνη της συντόμευσης.»

Ποιήματα του Λαρισαίου γιατρού απήγγειλαν οι ποιητές Παναγιώτης Λάκκας, Παναγιώτης Άγγελος, Νίκος Χατζάρας, Βαγγέλης Γουργουλιάνης και Κατερίνα Γερογιάννη.

Τις απαγγελίες συνόδευσε με κιθάρα ο Γιάννης Σπηλιόπουλος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Κυριάκος Κυτούδης, καθηγητής ποίησης της International Art Academy, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε ο τιμώμενος ποιητής και υπέγραψε βιβλία του στους παρευρισκομένους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις