ΛΑΡΙΣΑ

«Μορφές ανθελληνισμού στη σύγχρονη Ευρώπη»

Ομιλία του καθηγητή Αθ. Γκότοβου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ Παράρτημα Ν. Λάρισας), διοργανώνει εκδήλωση, με ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Αθανάσιο Γκότοβο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μορφές ανθελληνισμού στη σύγχρονη Ευρώπη: παιδεία και ταυτότητα μπροστά σε νέες προκλήσεις».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, οδός Κούμα 28 – 1ος όροφος. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Θανάσης Γκότοβος γεννήθηκε το 1951 στην Ήπειρο. Σπούδασε στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή) και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου και υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής) με θέμα “Γλώσσα και αλληλεπίδραση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και το Δυτικό Βερολίνο”.

Από το 1981 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1989 είναι καθηγητής στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Στο πεδίο της ειδίκευσής του ανήκουν οι Θεωρίες των εκπαιδευτικών οργανισμών, η Διδακτικής της γλώσσας και της ιστορίας, οι Θεωρίες της κοινωνικοποίησης και η Διαχείριση της ετερότητας στην εκπαίδευση.

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφεί στο www.aixmi.gr.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις