ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσάκου

Συνεχίζεται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes

Συνεχίζεται έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, η έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσάκου με τίτλο “ Άλογος τόπος” που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes, Aσκληπιού 38 στην Λάρισα.

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από 6.00μμ έως 10.00μμ το βράδυ

Άλογος τόπος

Οι εικόνες του Ανδρέα Κατσάκου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τοποθέτησης της φωτογραφικής πρακτικής στην πλευρά της “τρέλας” (madness) παρά της “ημερότητας” (tameness).

Οι κατηγορίες αυτές, προτεινόμενες από τον Roland Barthes στον επίλογο του βιβλίου του Φωτεινός Θάλαμος, βρίσκουν τον θεατή αντιμέτωπο με το δίλλημα του τι να επιλέξει να “δει/κατανοήσει” σε μια φωτογραφία.

O Ανδρέας Κατσάκος φροντίζει να υπογραμμίσει την εγγενή ικανότητα του μέσου να προσεγγίσει τόπους και νοήματα που διατηρούν με την πραγματικότητα μια σχέση συγγενική φορμικά μα αόριστη λεκτικά/εννοιολογικά.

Η φωτογραφική του πρακτική απομακρύνεται από την αντιληπτικά – εν δυνάμει – άτολμη, πράη, πειθήνια, εξημερωμένη (tame) εικόνα και μάλλον κυνηγά την αντιληπτικά παράτολμη, παράλογη, παρεξηγημένη, παράφρονα (mad) εικόνα. Υπηρετεί/υποτάσσεται στο μέσο, σχηματίζοντας /διεισδύοντας σε τόπους άλογους.

Βασίλης Κάντας

Ο Ανδρέας Κατσάκος γεννήθηκε στην Λάρισα το 1973. Σπούδασε φωτογραφία στο Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. Σήμερα εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά από το 1996. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας όπου και είναι μέλος από το 1997.

Παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια/εργαστήρια και παρουσίασε την φωτογραφική του δουλεία σε φωτογραφικά λευκώματα που έχει εκδώσει η Φ. Λ. Λάρισας και η φωτογραφική ομάδα “Φωτοπόροι”. Έχει εκθέσει τις φωτογραφικές του δουλειές, σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

Δουλειά του επίσης δημοσιεύτηκε κατά καιρούς και σε διάφορα φωτογραφικά περιοδικά όπως το “PHOTO BOOK”, “ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ”, “ΦΩΤΟγράφος” κλπ.

Το 2005 δημιούργησε και συντηρεί τον διαδικτυακό τόπο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας (http://www.fll.gr). Από το 2006 έως το 2008 διετέλεσε μέλος της φωτογραφικής ομάδας “Φωτοπόροι”, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.

Το 2010 μαζί με τον Γρηγόρη Κατσιάνα δημιούργησαν και συντηρούν το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό Fmag (http://www.fmag.gr). Τα τελευταία χρόνια έχει επιμεληθεί και οργανώσει αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας και διάφορες άλλες φωτογραφικές εκδηλώσεις.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση των φωτογραφιών θα δοθούν στη μικρή Χρυσοβαλάντω Μπαντάση, η οποία στις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος στην Γαλλία.

Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά τη μικρή Χρυσοβαλάντω, έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα – 814/611005-39 (όνομα  Μαρσιτοπούλου Ευαγγελία).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις