ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Δε λύνει κανένα πρόβλημα η διαθεσιμότητα» λέει ο Ασκούνης από τη Λάρισα

Την πεποίθηση πως το οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων στους δήμους δεν πρόκειται να λύσει το παραμικρό πρόβλημα, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθεί το παραμικρό στοιχείο για τους υπαλλήλους που ζητά το υπουργείο.

Και εξήγησε πως αυτό θα συμβεί «γιατί πιστεύουμε ότι είναι οριζόντιο μέτρο, είναι ανορθολογικό και δεν επιλύει τα προβλήματα σε εκείνες τις περιπτώσεις των δήμων που έχουν πλεονάζον προσωπικό και σ’ αυτές τις περιπτώσεις των δήμων που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό».

Αποτυπώνοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στους δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως «την τελευταία τριετία είχαμε έναν περιορισμό των πόρων κατά 60% και επίσης έχουμε κάνει κάτι που δεν έχει κάνει κανένα υπουργείο. Δηλαδή μειώσαμε τους δήμους κατά 700, τις δημοτικές επιχειρήσεις κατά 4500, τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες από 2300 σε 940, πράγματα που δεν έκανε το κεντρικό κράτος».

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο μέλλον, αφού σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, πέραν της απαγόρευσης των προσλήψεων που ισχύει εδώ και δύο χρόνια, από το 2013 οι δήμοι θα πάρουν 200 νέες αρμοδιότητες που αφορούν όλο το παραγωγικό φάσμα της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν αθρόες συνταξιοδοτήσεις.

Την ίδια ώρα γιγαντώνεται το «κίνημα» των δημάρχων που προτείνουν στην ΚΕΔΕ να παραιτηθούν οι ίδιοι και το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση.

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις