ΛΑΡΙΣΑ

Συνεργασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής

Συνάντηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Θωμά Ψύρρα με το Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμάς Ψύρρας, επισκέφτηκε τα Φάρσαλα, συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Αποστολίδης, υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές.

Στο Δημαρχείο της πόλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Αντωνιάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μπαμπανίκα.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τα γενικότερα προβλήματα χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως, για τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται ή υλοποιούνται.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και κύρια των πηγών του Απιδανού ποταμού που θα δώσουν ιστορικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή, τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων κ.λ.π.

Τόνισε όμως ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με κύριο το υδρευτικό. Αν και το πρόβλημα της ποιότητας του νερού λόγω των νιτρικών μειώθηκε σημαντικά με τη χρήση των δύο γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ, παραμένει το οικονομικό, κύρια, λόγω των οφειλών της ΔΕΥΑΦ από παλαιότερα δάνεια αλλά και των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής, που έχει και την αρμοδιότητα στα θέματα τουρισμού από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ., πρότεινε τρόπους συνεργασίας με το Δήμο για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Τα Φάρσαλα έχοντας το φορτίο των μύθων που τα συνοδεύουν, μπορούν να ενταχθούν σε νέες τουριστικές διαδρομές που θα καθοριστούν καθώς επιδιώκεται η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου της χώρα μας.

Όσον αφορά την υδροδότηση, υποσχέθηκε να παρέμβει στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ που έχει την αρμοδιότητα κατάρτισης των προγραμμάτων προστασίας και διαχείρισης των υδατικών πόρων για τη χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται στην περιοχή των Φαρσάλων.

Η συνεργασία του κ Ψύρρα με την Δημοτική Αρχή κρίνεται απαραίτητη για την προώθηση προγραμμάτων που η γραφειοκρατία των Υπουργείων με ευκολία τα παραπέμπει στο μέλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις