ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σχεδιασμένη υποβάθμιση του νερού του Πηλίου

Τελικός στόχος το ξεπούλημα των νερών, τονίστηκε σε εκδήλωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας

Η χλωρίωση των νερών του Πηλίου αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό του σχεδίου ξεπουλήματος των νερών, τονίστηκε προχθές Σάββατο, από τον κ. Βαγγέλη Γαλανόπουλο, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας, στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλανόπουλο, ο «πόλεμος» για το νερό έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Η ΔΕΥΑΜΒ αγνοώντας τις αντιδράσεις και κοινωνικές συνέπειες, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το νερό, με στόχο την ιδιωτικοποίησή του.

Πώς θα γίνει αυτό; Όπως τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος, η χλωρίωση συνιστά υποβάθμιση του νερού του Πηλίου, προκειμένου στη συνέχεια να επιτευχθεί ο στόχος του ξεπουλήματος.

Επεσήμανε δε, ότι την ίδια ώρα που επικαλείται ζήτημα υγείας του πληθυσμού και συνεχίζει να χλωριώνει το νερό του Πηλίου, παραμένουν 262 χλμ στο δίκτυό της που είναι κατασκευασμένα από αμιαντοσωλήνα.

Η υποβάθμιση του νερού, κρατά σε διαρκή εγρήγορση τους κατοίκους του Πηλίου, που εκλαμβάνουν τη χλωρίωση ως προκλητική παραβίαση της καθημερινότητάς τους. Μάλιστα, όπως τονίστηκε θα επιχειρηθεί να ενημερωθεί η κοινωνία του Βόλου για την επικίνδυνη πολιτική σε σχέση με το νερό, με στόχο την ανατροπή των σχεδίων που υπάρχουν.

Στην ίδια εκδήλωση, ο δημοσιογράφος Κώστας Αβαράκης, αναφέρθηκε στο σχέδιο διάλυσης και εκποίησης των ΟΤΑ στην Ελλάδα. Ο κ. Αβαράκης μίλησε για «πολυνομοσχέδιο- μπουλντόζα» που θα περάσει πάνω από τους Δήμους με στόχο την εξυπηρέτηση της Γερμανικής Καγκελαρίας που αναζητά περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ προς τιτλοποίηση.

Τόνισε δε ότι το δρόμο έστρωσε ο Καλλικράτης, μέσω του οποίου προβλέπονται διεδαφικές συνεργασίες. «Αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι η προσπάθεια πλήρους αποδόμησης και εν συνεχεία απορρόφησης των περιουσιακών στοιχείων της.

Προσφάτως είδαμε τον Φούχτελ ως απεσταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας να περιδιαβαίνει σε περιοχές της Ελλάδας αναζητώντας Δημάρχους που θέλουν δήθεν να συνεργαστούν σε επίπεδο ανάπτυξης. Αυτή είναι η βιτρίνα.

Στη Γερμανία οι μεγάλοι δήμοι και τα μεγάλα κρατίδια είναι χρεωκοπημένα. Έχουν υποθηκευμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα έσοδα σε βάθος δεκαετίας και τώρα χρειάζονται εχέγγυα για να προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Έτσι σχεδιάζουν να απορροφήσουν τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ της Ελλάδος, που θα τιτλοποιήσουν και θα είναι οι εγγυήσεις προς τις γερμανικές τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν τους εκεί δήμους. Αυτό είναι το νόημα των αδελφοποιήσεων.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διαλυθούν οι Δήμοι, πολιτική που εξυπηρετεί το Πολυνομοσχέδιο- μπουλντόζα πάνω από τους ΟΤΑ, αφού πρώτα το δρόμο άνοιξε ο Καλλικράτης με την πρόβλεψη της διεδαφικής… συνεργασίας», τόνισε ο κ. Αβαράκης.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία : Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ελένη Χάνου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις