ΛΑΡΙΣΑ

«Μια ζωή ευτελισμένη»!

Δήλωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΟΤΑ από τον  υπεύθυνο του τομέα της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Δήμου Λαρισαίων

«Δυστυχώς μετά την ψήφιση των νέων μέτρων ξημέρωσε μια άλλη μέρα για όλους μας. Μία μέρα με ανεργία, με πολλαπλάσιους φόρους, με φτώχεια. Χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς κοινωνικές παροχές. Μία ζωή, χωρίς αξιοπρέπεια. Μία ζωή ευτελισμένη!!!

Αυτές τις μέρες με αφορμή τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ για τις απολύσεις και με τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού εργασίας σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, εμείς ως Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Δήμου Λάρισας αλλά και ως υπεύθυνου  του Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σας γνωρίζω πως στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική αυτοδιοίκηση και πορευόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να σώσουμε ότι δικαιούται αλλά και ότι ανήκει στον κάθε δημότη .

Τα νέα μέτρα που ψήφισαν οι Βουλευτές του Σαμαρά και του Βενιζέλου (οι εθνοσωτήρες όπως αυτοεπικαλούνται)  με αυτή την ψήφο τους κατόρθωσαν πέρα από όλα τα άλλα δεινά που θα επιφέρουν στον Ελληνικό λαό , θα   επιβάλλουν και  επιπλέον μέτρα στους Δήμους.

Όπως:

•             είσπραξη δυσβάσταχτων δημοτικών τελών και φόρων από τους δημότες

•             δυσβάσταχτη φορολογία στους ήδη επιβαρυμένους ελεύθερους επαγγελματίες (αφανισμός της τοπικής αγοράς)

•             κατάργηση προνοιακών δομών (παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, πολιτιστικές δράσεις κλπ) με την τραγική μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων

•             ιδιωτικοποίηση και κατάργηση υπηρεσιών προς τους δημότες (καθαριότητα, υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης κλπ)

•             ομαδικές απολύσεις εργαζομένων χωρίς κριτήρια

Η τοπική αυτοδιοίκηση καταρρέει. Οι Δήμοι γίνονται στρατηγεία των Τροϊκανών δανειστών και οι Δήμαρχοι υπάλληλοί τους, που θα περιορίζονται σε έναν εισπρακτικό ρόλο.

Όπως επίσης με την πολιτική αυτοί του μνημονίου η Ελλάδα εξαθλιώνεται, η Ελλάδα ματώνει με τις καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας ,χάνει την αξιοπρέπεια της, την τιμή, την εθνική της κυριαρχία και υπόσταση.

Για όλα αυτά υπάρχει ευθύνη και η ευθύνη αυτοί ανήκει σ αυτούς που ψήφισαν αυτό το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ  και συνεχίζουν να υποκύπτουν στον Γερμανοευρωπαικό ζυγό και δεν έχουν καν τη δύναμη και το θάρρος του Έλληνα πατριώτη να αντισταθούν.

Για το λόγω αυτό όλοι μαζί Ελληνίδες και Έλληνες πρέπει να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε έναντι της θεοποίησης των αριθμών και την απαξίωση των ανθρώπων».

Αντώνιος Ν. Γκανάτσιος, Υπεύθυνος τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Δήμου Λαρισαίων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις