ΛΑΡΙΣΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση για Ε-65 και ηλεκτροκίνηση Λάρισας – Βόλου

Μεθαύριο Τετάρτη μπαίνει επιτέλους στη Βουλή μία σειρά ζητημάτων που καίνε όλη την Κεντρική Ελλάδα –και μέρος της Φθιώτιδας-, μετά από πολλά πισωγυρίσματα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 28/11 (στη 1.30μ.μ.) λοιπόν, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών έχουν κληθεί να ενημερώσουν υψηλά ιστάμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες για τον Ε65, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, την περιβόητη ηλεκτροκίνησης της γραμμής του Ο.Σ.Ε. Βόλου – Λάρισαςκαθώς και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ο.Σ.Ε. στην Κεντρική Ελλάδα μέσω του προγράμματος Jessica.

Καλεσμένοι μεταξύ άλλων να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής –στην οποία συμμετέχουν μόλις 2 Θεσσαλοί, ο Λαρισαίος Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ) και η Καρδιτσιώτισσα Ασημίνα Σκόνδρα (ΝΔ)- είναι και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, καθώς και οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων  και Καρδίτσας.

Τις “καυτές πατάτες” του θεσσαλικού κάμπου καλούνται να βγάλουν από τη φωτιά οι Πρόεδροι και Δ/ντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΟΣΕ κκ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Ιωάννης Πετρόπουλος και Νικόλαος Ιωαννίδης, καθώς και η Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Στα συν του Μεσσήνιου βουλευτή –και συντοπίτη του πρωθυπουργού- προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών κ. Δημήτριου Σαμπαζιώτη (ΝΔ) είναι ότι επιτέλους κάποιος ανέλαβε να ασχοληθεί με τα πολύ σημαντικά αυτά αναπτυξιακά ζητήματα της Κεντρικής Ελλάδας.

Στα μείον το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσκληθεί ούτε ένας (!) από τους Θεσσαλούς βουλευτές, όπως συνήθως συμβαίνει όταν μία Επιτροπή συζητά ζητήματα τοπικού χαρακτήρα. Πάντως ήδη οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ήρθαν σε συνεννόηση με τον α’ αντιπρόεδρο της Επιτροπής, επίσης βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις